Back to top

Óriási mértékben nőtt az ellopott kutyák száma

Soha nem látott mértékben nőtt a kutyalopások száma tavaly március óta az Egyesült Királyságban, éppen ezért egyre több gazdi veszi fontolóra, hogy biztosítást kössön kedvencére. Azonban még ez sem jelent feltétlen megoldást.

A koronavírus-járvány terjedését követően ugrásszerűen nőtt a kutyák iránti kereslet az Egyesült Királyságban, ez pedig az árakban is megmutatkozik: egyes fajták kölykeiért a tavalyi ár dupláját kénytelenek kifizetni a leendő gazdik. Ez a helyzet, ahogy az iparszerű kutyatenyésztésnek, úgy a kutyatolvajoknak- és csempészeknek is kedvez. A Dog Lost nevű, elveszett kutyák megtalálását segítő közösségi kezdeményezés adatai szerint

tavaly március óta mintegy 250 százalékkal nőtt az ellopott kutyák száma az országban. Éppen ezért egyre többen veszik fontolóra, hogy felkészülve a legrosszabbra, biztosítást kötnek négylábú kedvencükre.

Sally Jaques, a GoCompare nevű brit biztosítótársaság képviseletében elmondta, nagyon fontos, hogy a gazdik ellenőrizzék, milyen biztosítást kötnek a kutyájukra, ugyanis azoknak 25 százaléka csak az 1500 font vagy annál nagyobb értékű ebek ellopása után fizet. Az 1000 és 1499 font közötti értéket képviselő kutyák esetében pedig ez az arány 20 százalék.

„Aggasztóan sok kutya tűnik el – többségüket vélhetően ellopták –, ezért fontos, hogy az ebtulajdonosok tisztában legyenek a biztosítás legapróbb részleteivel is” – hangsúlyozta. A lapunk által fordított cikk néhány tippel is szolgál a brit gazdáknak: hangsúlyozzák a kutyachip fontosságát, a kapu kinyitást jelző eszközök használatát, a gazdi telefonszámának feltüntetését a nyakörvön, illetve azt is, hogy lehetőleg ne hagyják kint a bolt előtt az ebet.

Forrás: 
countypress.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Célegyenesben a világkiállítás

Közel két éve beszélgettünk legutóbb dr. Kovács Zoltánnal a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosi kinevezésének apropóján. Azóta is folyamatosak a munkálatok: a Hungexpo teljes területe megújul, ahogyan a rendezvény kiemelt vidéki helyszíneinek gyűjteményei is, a szakmai konferenciák és programok kidolgozása pedig jelenleg is zajlik.

A japán vállalatok továbbra is fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság növekedésében

A japán vállalatok továbbra is fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság további növekedésében, és amikor európai piaci terjeszkedésben gondolkodnak, akkor az elsők között tekintenek Magyarországra - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután hétfőn Tokióban tárgyalt Nogami Kótaró japán agrárminiszterrel és több vállalat vezetőjével.

Kertészeti termesztés - A bizonytalanság a legrosszabb

Egy éve kezdődtek a Covid19 miatti nagy bezárások, és még mindig nem látszik, mikor térhet vissza minden a régi kerékvágásba. Bár a kertészeti termesztést összességében kevésbé sújtották a járvány hatásai, ebben az ágazatban is megfigyelhetők rendhagyó folyamatok.

Támogatást igényelhetnek az ebtenyésztők a magyar ebfajták törzskönyvéhez

Egy tavaly év végén megjelent rendelet alapján a magyar ebfajták tenyésztői 2021. január elsejétől nyújthatnak be kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmeket ahhoz a tenyésztőszervezethez, amelynél a tagsági jogviszonyuk fennáll.

A tükröződő felületek eltakarásával megelőzhető a madarak ablaktámadása

A tükröződő felületek eltakarása, a külső visszapillantó tükrök behajtása is megelőzheti, hogy a madarak ezeket a felületeket támadják.

Rózsák csak rendelésre

Számos európai országban, köztük Dániában is még mindig zárva vannak a kertészeti árudák, az esetleges nyitásra azonban már készülniük kell a termelőknek. A DanRose rózsatermesztő üzemben is javában folynak az előkészületek.

A magyar bárányok Olaszba mennek… A juhtenyésztők már húsvétra készülnek

Hazánk a megtermelt bárányok 90 százalékát a külpiacokon értékesíti. Az export zöme Olaszországba, a húsvéti ünnepi fogyasztás kielégítésére irányul. Az idei magas takarmányárak mellett várhatóan csak azok a bárányexportőrök járnak jól, akik húsvétra nagysúlyú bárányokat tudnak nevelni.

Magyarország hivatalosan is mentes a kéknyelvbetegségtől

Elismerte az Európai Unió a kéknyelvbetegség-mentesítési program eredményességét Magyarországon. A nyilatkozattal egyidejűleg az ország teljes területén feloldották a betegség miatt elrendelt korlátozásokat. Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a kedvező státusz fő pozitívumaként az élőállat-szállítások folyamatának egyszerűsödését emelte ki.

A tojás továbbra is alapélelmiszer

A hazai tojástermelés jelen állásának átláthatóságáért a hazai tojásfogyasztásról, a tojás származási hely feltüntetéséről, a ketreces és a szabadtartás arányairól, a tojásárakról, a madárinfluenza-járvány tojástermelésre gyakorolt hatásairól, valamint a pandémia idején zajló export-importról kérdeztük Molnár Görgyit, a Baromfi Termék Tanács mezőgazdasági titkárát.

Folyamatos és biztonságos a hazai élelmiszer-ellátás

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszer-ellátás – közölte Nagy István agrárminiszter.