0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A kreatív farmerek segítenek a kertészkedőknek

Teljesen vagy majdnem kezdő, és haladó kiskertészeknek is ajánlja ingyenesen letölthető könyvét a Kreatív Farmer. Olyanoknak, „akik igazoltan “tiszta eredetű”, egészséget védő magas vitamin- és tápanyagtartalommal rendelkező zöldségeket, gyümölcsöket, fűszer-, gyógy-, csíra- és mikronövényeket szeretnének kül-, vagy akár beltéren is termeszteni maguk és szeretteik számára.

Elfeledett ősi növénytermesztési ismereteket kívánnak újra elterjeszteni és szeretnék kiszolgálni azoknak a kertészkedési igényeit is, akik nem tudják, vagy nem akarják megváltoztatni a szokásaikat, csak valahogy beilleszteni ezt is a napi rutinba.

Természetesen azokra is gondoltak, akiknek „szükségük lehet folyamatos és önzetlen szakmai támogatásra, háttér segítségre, növények termesztésével és védelmével kapcsolatos tippekre, energiát, időt és öntözővizet spóroló kreatív megoldásokra.”

Az Útmutató kezdő kertészeknek – Minden az otthoni zöldségtermesztésről ötven oldalon kínál hasznos ismereteket. Elkezdik a rendelkezésre álló terület nagyságával, az igényfelméréssel, a szerszámokkal, a komposzttal, a tervezéssel.

Szólnak a növénytársításról, a vetésforgóról és arról mit, hol és hogyan érdemes termeszteni. Külön s szólnak a védőnövényekről majd sorra veszik az egyes termesztési fázisokat, azt, hogyan védhetjük meg értékes növényeinket és a termést a különféle kártevőktől és kapunk néhány betakarítási tanácsot is.

Az ingyenes könyvet a kreativfarmer.hu oldalról lehet letölteni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu