0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kukorica starter műtrágyázás: a Corn Starter Plus-szal nagyobb biztonságban van a termés!

Minél kiszámíthatatlanabb az időjárás, annál jobban felértékelődik a helyes agrotechnika és a szakszerű tápanyagutánpótlás a legnagyobb területen termesztett kultúrnövényünknél, a kukoricánál.

Ugyanis tavaszi kelésű növényeink közül ennek terméshozama múlik leginkább az évjáraton (csapadék, aszály), miközben a jó minőségű bőséges terméshez tápanyagszükséglete is jelentős. Ma a megtérüléshez elengedhetetlen a vetéssel egy menetben kijuttatható starterek használata.

Ebben a termékkategóriában továbbra is a magyar termelők egyik legkedveltebb választása az IKR Agrár Kft. Corn Starter Plus indító műtrágyája.

Arról, hogy ez miért van így, milyen gyakorlatban dolgozni a starterrel, Mészáros Márton növényorvost, a Bőnyi Mezőgazdasági és Szolgáltató Kft. Növénytermesztési Ágazatvezetőjét kérdeztük.

A Bőnyi Mezőgazdasági és Szolgáltató Kft. körülbelül 1600 hektáros területen fogja össze a növénytermesztési munkákat Győr-Moson-Sopron megyében. Vetésforgójukban az őszi búza mellett a kukoricának van még főszerepe, ezt kisebb mennyiségben intenzív termeléstechnikájú zöldborsó, csemegekukorica és cukorrépa egészíti ki. Az inputanyagok terén a gazdálkodásban már hosszú évek óta számítanak az IKR Agrár Kft. agrárintegrátor szakértői tanácsaira, termékeire. A bór kiegészítéssel megújult Corn Starter Plus starter műtrágyájára is először a velük dolgozó területi képviselő ajánlására figyeltek fel. Az utánajárás megerősítette őket abban, hogy a Corn Starter Plus jó választás lesz, majd a termésnövelő anyag használatának eredményei később igazolták is, hogy jól döntöttek.

„A gazdaságunk mindig nyitott volt az újdonságokra, így mikor az IKR Agrár Kft. területi képviselője felhívta arra a figyelmünket, hogy a Corn Starter Plus további mikroelemkiegészítésként már bórt is tartalmaz, egyből érdekelni kezdett minket.

A korábbiakban a műtrágyázáshoz sikeresen alkalmaztuk már a Corn Starter műtrágyát is, így kíváncsiak voltunk a továbbfejlesztett termékre, annak lehetőségeire. Az indító műtrágyából a vetéssel egy menetben 150 kg-ot juttattunk ki hektáronként. A komplex tápelemösszetételt visszatükrözték a fejlődésben a növények, mindezek fényében pedig elmondható, hogy az ár-érték aránya is kiváló a starternek.”– meséli Mészáros Márton.

Mit tapasztaltak?

„Alkalmazásának köszönhetően intenzívebb növekedést, zöldebb növényállományt láttunk a földeken, a könnyen elérhető tápanyagnak hála pedig különösen a kezdeti időszakban gyorsan fejlődtek a növények. A jobb kondíciónak köszönhetően ezt az előnyt az állomány később is megőrizte. A magas foszfortartalom miatt a hidegebb időszakokkal is könnyebben megbirkózott a vetés, a magnézium pedig az aszályok átvészeléséhez volt hasznos.

Megtermékenyülés és szemtelítettség tekintetében a Corn Starter Plusban található cink egyértelműen megtérülő befektetés.

Mivel mind a termékminőséggel, mind a hatással elégedettek voltunk, így biztosan a jövőben is alkalmazni fogjuk a termés biztosításához.” (x)

www.ikragrar.hu

 

 

Forrás: IKR Agrár Kft.