Back to top

AFS Connect – A hozzáadott érték

Az új Case IH Magnum AFS Connect újgenerációs traktorszériáról műszaki szempontból elég sok információval találkozhattunk 2020-ban. új AFS Connect modellek precíziós eszközök szempontjából is sokkal felszereltebbek elődeikhez képest, még az alapfelszereltséggel rendelkező modellek esetében is.

Az AFS 1200 Pro Android alapú kezelőfelülettel végre elérhetővé válik a régóta dédelgetett „egy monitor miden feladatra” mottó, hiszen a rendkívül korszerű vizuális megjelenés, komoly feldolgozó teljesítménnyel is párosul a tablet alapú készülékben.

A kijelző a hagyományos ISOBUS terminál funkción felül, külön aktiváló kód nélkül képes automata szakaszkezelésre (16 szakaszig) és maximum 3 anyag tekintetében terv alapú dózis szabályosra is! Csak akkor van szükség munkagép vezérlő aktiváló kódra, ha ennél többre van igényünk.

Maga a monitor lesz az egyik kulcsszereplő az adathordozó nélküli felhőalapú adatátvitelben is. Ugyancsak alapfelszereltség az úgynevezett P&CM modul mely, nemcsak az automata kormányzás irányítását végezheti, hanem egy integrált RTK jel vételére alkalmas 4G telematika modemmel is rendelkezik.

Ahhoz, hogy az alapfelszereltségű modell automata kormányzásra is képes legyen már csak egy GPS antennát kell beszereznünk, melyhez rendelkeznünk kell a megfelelő pontossági szint eléréséhez szükséges feloldással és előfizetéssel. A 25 cm-től egészen a 2,5 cm-ig négy különböző pontossági szint közül választhatunk (25, 15, 5, 2,5 cm). Az RTK (2,5 cm) pontosság esetén az AFS VectorPro antenna használatával lehetőségünk van az RTK Fill alapszolgáltatás igénybevételére is, mely 20 percen keresztül képes pótolni az esetlegesen kieső valós idejű jelkorrekciót, kedvezőtlen viszonyok esetén.

A beépített telematika modem aktiváláshoz alap és professzionális előfizetési lehetőség áll rendelkezésre. Mivel a felhőalapú adatátvitel csak a professzionális verzió sajátja szinte biztos, hogy ezt a lehetőséget fogja választani a partnerek többsége. 2019-ben indult el a My Case IH weboldal, ahol regisztráció után egy komplett szolgáltatás csomaghoz juthatunk, melyben számos funkció teljesen ingyenesen hozzáférhető. Az oldalon belül található, idén debütált AFS Connect felület segítségével három egymáshoz szorosan kapcsolódó modulra épülő rendszerbe nyerhetünk bepillantást. Lehetőségünk van farmunk (1), az erőgépjeinkből álló flotta (2) és adataink (3) komplett kezelésére, irányítására.

Ezzel az új generációs ASF Connect rendszerrel mutatkozott be a Magnum után 2020 végén a Steiger és a Quadtrac széria, 2021 nyarán az Optum, év végén pedig a 250-es szériás kombájn is. (x)

Bővebb információkért keresse az AGRI CS Magyarország Kft. területileg illetékes gépérékesítőit.

Forduljon hozzánk bizalommal!

www.agrics.hu

 

 

Forrás: 
AGRI CS Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A gépi látás javíthatja a tojásszámlálás pontosságát

A gépi látástechnológia segíthet a tojásiparnak leküzdeni azokat a problémákat, amelyek nehezítik a pontos számlálást.

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

Kovamoszatoktól tanulnak a napelem gyártók

A kovamoszat üvegszerű héja segít a fény energiává alakításában gyenge megvilágítású körülmények között, írja a sciencedaily.com. A módszert jól felhasználhatják a napelem gyártók is, bár valószínűleg hazánkat ez a fejlesztés kevéssé érinti, jelenleg…

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.

A biológiai iparág egyik legnagyobb független vállalatát vásárolta meg a Corteva

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Stoller Group, Inc. ("Stoller") ma bejelentette, hogy a Corteva végleges megállapodást írt alá a houstoni székhelyű Stoller, az iparág egyik legnagyobb független biológiai vállalatának felvásárlásáról. A több mint 60 országban folytatott tevékenységével és értékesítésével, valamint 2022-re több mint 400 millió dollárra prognosztizált bevételével a Stoller hozzájárul a Corteva növekedési és nyereségességi (EBITDA) mutatóihoz.

Elektronikai forradalom: gombák válthatják a műanyagot

Az elektronikai hulladékok mennyisége világszerte nő, amire a gyártók sokszor rátesznek egy lapáttal a tervezhető avulással, és hogy úgy alkotják meg a készülékeket, hogy ha elromlanak jobban megérje újat venni, mint javítani… A gombák talán segíthetnek a problémán.

A hideg még várat magára

Bár ma a naptár szerint elkezdődött a tél, az időjárás egyelőre őszi jelleget mutat, és komolyabb lehűlés a következő egy hét során sem valószínű, sőt a jövő hét első felében az éjszakai fagyok is megszűnnek.

„Tisztában vagyunk az értékeinkkel és a feladatainkkal”

A nemzeti KAP-stratégia teljes támogatása mellett az ágazat likviditási problémáit, az állami kárenyhítő rendszer hiányosságait és a birtokpolitika visszásságait is kiemelte helyzetértékelésében Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének elnöke a szervezet tegnapi közgyűlésén.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Aranyosi Károly - Kihívások közepette is tervezhető jövő

„Az IKR Agrár egy attitűdöt testesít meg, és ennek az attidűdnek több gyökere van: egyrészt a vállalat otthona, Bábolna, másrészt a mezőgazdaság; a hazai mezőgazdasággal, azon belül elsősorban a szántóföldi növénytermesztéssel való kapcsolata. IKR-esnek lenni különleges” – vallja Aranyosi Károly az IKR Agrár ügyvezetője.