0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egy elvadult ausztrál juhról 35 kiló gyapjút nyírtak le

Baarack – így nevezték el azt a vadon élő juhot, melyet egy ausztrál erdőben találtak megmentői, betegen. Egy állatmenhelyre szállították, ahol megszabadították irgalmatlan gyapjától, sőt, azóta már be is illeszkedett a többi mentett juh közé.

A Reuters cikke szerint Baaracknak egykor lehetett gazdája, a fülét ugyanis korábban megjelölték, ám ez kiszakadhatott belőle az elmúlt évek során. Miután megmentője ráakadt Baarackra, kapcsolatba lépett a Melbourne-től mintegy 60 kilométerre található Edgar Mission Állatmenhellyel – írja a Telex.

youtube://v/hx6pbkKaxyI

„A juhokat legalább évente egyszer meg kell nyírni, ellenkező esetben a bundájuk csak nő és nő tovább, ahogy épp ebben az esetben is történt” – mondta az állatmenhely munkatársa, Kyle Behrend. Baarackot tehát megnyírták, így lejött róla 35,4 kiló gyapjú (ez a fele egy felnőtt kenguru súlyának), és noha a patái remek állapotban voltak a koptatástól, az állat alultáplált volt, és a rengeteg gyapjútól alig látott. Most már a többi mentett birkával együtt Baarack az Edgar Missionnél él.

Forrás: Telex