Back to top

Robot készíti a friss salátakeveréket

Kevesebb mint 90 másodpercbe telik, amíg a Cabaletta nevű robot összekeveri a friss Cézár-salátát, és azt kiveheti a vásárló az önkiszolgáló automatából.

Az ügyfelek 18 különböző összetevőből mintegy ezer salátaváltozatot tudnak összeállíttatni a robottal, az egészséges salátakeverék a szemük előtt készül el.

A tálalótányér komposztálható, a vásárlók pedig érintésmentesen fizethetnek egy alkalmazá­son keresztül vagy az automatánál.

A kaliforniai Chow­botics startup vállalkozás fejlesztette ki az innovatív eszközt, amelyet a franciaországi siker után a német piacon is tesztelni fog, elsősorban olyan helyeken, ahol naponta legalább 800 ember halad el, például étkezdékben, szupermarketekben vagy benzinkutakon. Strae­lenben, a Bonduelle németországi gyárában a digitális vezérlésű üvegházban termesztett salátát tesztelik. Ayme­ric De La Fouchardière, a Bon­du­elle német nyelvterületért felelős vezetője a Handelsblatt kereskedelmi lapnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy

a higiénia, az egészséges táplálkozás iránti megnövekedett igény és az emberek kényelmi szempontjai alátámasztják a cég elképzeléseit, sőt azoknak a járvány további lendületet adott.
Forrás: 
Kertészet és Szőlészet/bonduelle.de
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a Kertészet és Szőlészet 2021/7 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A járvány mellékhatása a szorongás, de helyes étkezéssel és mozgással tehetünk ellene

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás következtében az egereknek felnőtt korukra nagyobb méretű lett az agytérfogata és kevésbé szorongtak, mint azok a társaik, akik nem így nevelkedtek – áll a kaliforniai egyetem kutatásában.

Robotizált burgonya-feldolgozás

A Fenaco Landesprodukte Európában egyedülálló robotot helyezett üzembe burgonya csomagolására a svájci Bät­terkindenben. A kétrészes robotot a TwinAutomation startup cég és a Fenaco Landesprodukte vállalat szoros együttműködésével fejlesztették ki.

Ketchup-hiány van Amerikában, a COVID a felelős

Az Egyesült Államokban a COVID-19 járvány csökkentette az ikonikus paradicsomszószok számát az asztalokon. Az egészségügyi korlátozásokkal kapcsolatos változások és a járványügyi hatóságok ajánlásai okolhatók a történtekért.

Hívjuk segítségül a természetet: szűrjük a vizet fával!

Hogyan állítsunk elő baktériummentes ivóvizet? Egy kutatócsoport a legegyszerűbb módját találta meg: használjunk természetes fát vízszűrőként.

Szörnyek finom csatája

Vegyünk egy óriáskáposztát, adjunk hozzá tizenegy szakácsot és főzzünk világrekordot! – erre a receptre készül fesztiválshow a Harrogate Őszi Virágkiállítására szeptember 13-án Yorkshire-ban.

Idén grúzok szedik a német spárgát

Idén is bizonytalansággal indul a német spárgaszezon: az idénymunkások hiánya , az éttermek zárva tartása feszítik az ágazatot. Egyelőre egy biztos, most először a gazdák grúz vendégmunkásokat is alkalmazhatnak.

Kaptárlevegős tanfolyam

A Magyar Apiterápiás Társaság online tanfolyamot szervez, mely során a résztvevők megismerhetik a kaptárlevegő alkalmazásának jogi hátterét, az építés körüli kérdéseket, eddigi tapasztalatokat, alkalmazási lehetőségeket.

A mézelő méhek táplálása

Mint nyugdíj mellett dolgozó állati táplálkozással foglalkozó szakember, aki már rengeteg állatfajjal dolgozott, némileg máshogy közelítem meg a mézelő méhek táplálását, mint a rovartanban képzett szakemberek. Hosszú éveken keresztül lehetőségem volt sokféle alapanyaggal dolgozni, amelyek többféle faj specifikus igényeit megfelelően kielégítik.

Eljött a paradicsomleves ideje. Covid-oltás után ajánlott a paradicsomfogyasztás

Azoknak az embereknek, akik megkapták a COVID-19 vakcinát, paradicsomot kell fogyasztaniuk és több paradicsomlevet kell inniuk, mivel ez természetes gyógymód a véralvadás ellen - mondta Todor Kantardzhiev professzor, a Bolgár Fertőző és Parazita Betegségek Országos Központjának igazgatója az Euractivnak.

Sonka, tojás, egészség – Hogyan lehet egészséges a húsvéti reggeli?

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Még inkább igaz ez a húsvéti időszakra, amikor a reggelinek külön hagyománya van: sonkával, tojással, kaláccsal. Hogyan lehet ezt egészségesebbé tenni? Az Európai Friss Csapat program szerint friss, tavaszi zöldségekkel: retekkel, újhagymával és a húsvétkor elmaradhatatlan tormával. Ezek ugyanis telis-tele vannak ásványi anyagokkal, rostokkal, és vitaminokkal.