0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Robot készíti a friss salátakeveréket

Kevesebb mint 90 másodpercbe telik, amíg a Cabaletta nevű robot összekeveri a friss Cézár-salátát, és azt kiveheti a vásárló az önkiszolgáló automatából.

Az ügyfelek 18 különböző összetevőből mintegy ezer salátaváltozatot tudnak összeállíttatni a robottal, az egészséges salátakeverék a szemük előtt készül el.

A tálalótányér komposztálható, a vásárlók pedig érintésmentesen fizethetnek egy alkalmazá­son keresztül vagy az automatánál.

A kaliforniai Chow­botics startup vállalkozás fejlesztette ki az innovatív eszközt, amelyet a franciaországi siker után a német piacon is tesztelni fog, elsősorban olyan helyeken, ahol naponta legalább 800 ember halad el, például étkezdékben, szupermarketekben vagy benzinkutakon. Strae­lenben, a Bonduelle németországi gyárában a digitális vezérlésű üvegházban termesztett salátát tesztelik. Ayme­ric De La Fouchardière, a Bon­du­elle német nyelvterületért felelős vezetője a Handelsblatt kereskedelmi lapnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy

a higiénia, az egészséges táplálkozás iránti megnövekedett igény és az emberek kényelmi szempontjai alátámasztják a cég elképzeléseit, sőt azoknak a járvány további lendületet adott.
Forrás: Kertészet és Szőlészet/bonduelle.de