0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Emberrablók keserítik meg a nigériai gazdák életét

Emberrablók törtek be egy délnyugat-nigériai baromfitelepre, ahonnan elhurcolták többek között a gazdaság tulajdonosának fiát, Ayodeji Emmanuelt is. A 24 éves férfi elengedéséért cserébe 100 millió nairát, azaz mintegy 77 millió forintot követelnek.

A The Guardian nigériai újságírójának nyilatkozó szemtanúk elmondták, hogy felfegyverkezett férfiak rontottak be a baromfitelepre, ahol több lövés is eldördült, mielőtt elrabolták a gazda fiát, Ayodeji Emmanuelt és két másik dolgozót. „Az emberrablók túszaikkal a teleptől nem messze húzódó, sűrű növényzettel benőtt, és egyébként az Ibadani Egyetem tulajdonában álló területen keresztül menekültek el” – árulta el a lapnak az egyik környékbeli.

Szerinte az itt, Ibadan város külterületén élők és gazdálkodók nincsenek biztonságban, éppen ezért arra kérte a helybéli földtulajdonosokat, hogy

mielőbb kezdjenek neki a bozótirtásnak, mivel több eset is bizonyítja, hogy a sűrű növényzet búvóhelyet jelent a bűnözők számára.

A cikk szerint az emberrablók Emmanuel telefonjáról hívták fel az édesapát, a baromfitelep tulajdonosát, akitől a fentebb említett összeget követelték. Az eset hétfőn történt, a rendőrség pedig bár nagy erőket mozgósított, ez idáig nem akadt az elkövetők és a túszok nyomára.

Forrás: guardian.ng