Back to top

Gigantikus méretű takarmánygyár építését tervezik

A piacvezető brit sertés és baromfi takarmánygyártó, az ABN egy olyan hatalmas, a legmodernebb technológiákon alapuló üzemet kíván megépíteni, mely kulcsszerepet töltene be az Egyesült Királyság élelmiszerellátási-láncában.

Mivel az Egyesült Királyság lakossága 2050-re várhatóan eléri a 77 millió főt (jelenleg 66,6 millióan lakják – a szerk.), a beruházás célja, hogy lendületet adjon a jelenleg csúcsra járatott takarmányipar számára. A szóban forgó cég az AB Agri-csoport tagja, melynek ügyvezető igazgatója, Simon Heath elmondta: a népességnövekedést figyelembe véve a jövőben több és termékenyebb állatra lesz szükség, melyek táplálásához még több és még magasabb minőségű takarmányt kell előállítani.

Éppen ezért az ABN ügyfelei hosszú távú terveihez és igényeihez mérten igyekszik bővíteni a termelési kapacitását, illetve törekszik az általa alkalmazott technológiák fejlesztésére. A cég az Egyesült Királyság legnagyobb takarmánygyártójaként jelenleg 11 malmot üzemeltet az országban.

A tervezési fázisban lévő új malom lesz ezek közül a legnagyobb: a cél, hogy évente 1 millió tonna sertés és baromfi takarmányt állítsanak elő benne.

„Ez egy úttörőnek számító beruházás lesz, aminek előkészítése alapos, sokrétű munkát kíván. Jelenleg a lehetséges, kelet-angliai helyszínek feltérképezésénél járunk. Ami biztos: ha egyszer befejeződnek a munkálatok, az Egyesült Királyság legnagyobb és leghatékonyabb takarmánygyára áll majd azon a helyen. Az üzemmel mindemellett kiváló minőséget, fenntartható működést és a takarmány minden részletre kiterjedő nyomon követhetőségét is garantáljuk majd.

Forrás: 
pig-world.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Takarmány-ár robbanás – ki fizeti a révészt?

Húsbavágó témát vett terítékre a Portfólió - idei harmadik - Agrár Klub konferenciája. Szakemberek segítségével járták körbe, milyen hatással lesz rövid és hosszú távon az árrobbanás a hazai takarmánypiacra és állattenyésztésre?

Jelentősen megugrott Kínában a sertéshústermelés

Kína első negyedéves sertéshústermelése az egy évvel korábbihoz képest 31,9%-kal 13,69 millió tonnára emelkedett - derült ki a múlt héten közzétett adatokból, ami két éve a legmagasabb negyedéves mennyiség.

33 milliárd forint támogatás érkezett a szarvasmarha- és juhtartókhoz

Lényegében befejeződött a tejelő tehenek, az anyajuhok és a hízott húsmarha bikák után a tavalyi évben benyújtott termeléshez kötött támogatások kifizetése. Ennek eredményeképpen 33 milliárd forint segíti a gazdálkodókat - tájékoztatott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program indul

Félmilliárd forintos keretösszeggel jelent meg pályázat kutyák azonosító chippel való ellátására, veszettség elleni oltásra, valamint kutyák és macskák ivartalanítására hétfőn falvak önkormányzatai számára - jelentette be az Etyek-Botpusztai állatmenhelyen a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Webinár az antimikrobiális rezisztenciáról

Állatorvosok és állattartók számára rendezett két alkalomból álló online szakmai beszélgetést az Alpha-Vet Kft., ahol a téma szakavatott képviselői segítettek eligazodni az antibiotikumokat érintő szakmai tudnivalók és jogszabályok világában.

Nem kell a műanyag - tészta és rizs újratöltő állomást tesztel az Aldi

Az áruházlánc új rendszert tesztel a műanyag hulladék csökkentésére azzal, hogy csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd, mely a kimért zöldség és gyümölcs árusítás folyamatához hasonlóan működik.

Húsz-huszonötszázalékos drágulás jöhet a hús árában

Hosszú válságot is okozhat a takarmányárak nagyságrendileg 30 százalékos emelkedése, amit a termelők a termékeik árában is szeretnének érvényesíteni.

Lehet, hogy szúnyogok és bolhák terjesztik az afrikai sertéspestist?

A Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem kutatói szerint rovarok is terjeszthetik az afrikai sertéspestist.

Válságban a brit sertés export

A brit Nemzeti Sertésszövetség (NPA) szerint az új Brexit-követelmények miatt képtelenség tenyészállatokat exportálni az EU-ba, ami károsítja az Egyesült Királyság sertéságazatát.

AgroUni agrár-felsőoktatási konferencia

Közös online konferenciát szervezett a Doktoranduszok Országos Szövetségének Agrártudományi Osztálya, a Magyar Tudomány- és Innovációmenedzsment Alapítvány, valamint a Digitális Jólét Program AgroUni – Fókuszban az agrár-felsőoktatás aktuális kérdései címmel.