0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Környezettudatos fejlesztések Mezőhegyesen

Megkezdte a termelést a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. első naperőműve. A február 26-án átadott berendezést újabbak követik majd, a területen is további fejlesztések várhatók – közölte a ménesbirtok.

Köztudomású, hogy a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek mintagazdaságként nagy szerep jut a magyar agrárium modernizálásában. Gondoljunk csak a robotizált tejtermelő-istállókra, a precíziós növénytermesztésre, vagy az öntözéses gazdálkodásra. Legújabb fejlesztésük egy naperőmű.

„Állami gazdaságként fontosnak tartjuk azt, hogy példát mutassunk több színtéren, így például a környezetvédelem területén is. Amellett, hogy az üvegházhatású gázok kibocsájtásában és az optimalizált vízfelhasználásban is teszünk előrelépéseket, a megújuló energia felhasználását is beépítjük a cég működésébe.”

– áll a ménesbirtok közleményében.

A program részeként készült el a gazdaság első naperőműve, amely a február 26-ai műszaki átadás-átvétellel egyidőben meg is kezdte a termelést.

A napelemeket a gépjavító újonnan elkészült gépjárműtároló épületeire telepítették, amelyeket már statikailag úgy terveztek meg, hogy elbírják a nagy tömegű berendezést.

„A későbbiekben a gépjavító fűtését-hűtését is nem fosszilis energia segítségével szeretnénk fedezni, így ezen a területen is további fejlesztések várhatók.”
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Nemzeti Ménesbirtok