0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Rózsák csak rendelésre

Számos európai országban, köztük Dániában is még mindig zárva vannak a kertészeti árudák, az esetleges nyitásra azonban már készülniük kell a termelőknek. A DanRose rózsatermesztő üzemben is javában folynak az előkészületek.

Bár a rózsaidény csak áprilisban kezdődik majd, Chris Andersen, a rózsakertészet vezetője abban bízik, hogy március elején a legtöbb helyen kinyitnak a kertészetek. A termesztő a 25 ezer négyzetméteres üvegházban ötvenféle cserepes rózsát termeszt, és azok többségét Dániában értékesíti kiskereskedőknek, illetve a szomszédos országokba szállít. A tavalyi szezon kihívásokkal indult, de végül jól zárult, vélekedik Andersen.

Az előző év elején számos ügyfelük visszamondta a megrendelés egy részét, amikor azonban elkezdték kiszállítani a termékeket, a kereslet gyorsan meghaladta a kínálatot.

Idén arra kérték vásárlóikat, hogy megrendeléseiket már az év elején jelezzék. Így biztosan megkapják a kívánt mennyiséget, és a termelő sem kockáztat nagyot. A világjárvány nem vetette vissza a DanRose vállalkozást annyira, mint amire a termelő eredetileg számított, és reméli, hogy a jövőben pozitív hatása lesz a pandémiának a kertészeti iparágra. A növények iránti kereslet növekszik, hiszen az emberek nem utaznak, otthon maradnak, és remélhetőleg a világjárvány után is többen fognak kertészkedni, mint korábban.

Forrás: Kertészet és Szőlészet