0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Erdészeti tudásközpont létesül Sopronban

A Soproni Egyetem és a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum kezdeményezésére erdészeti tudásközpont kialakítását tervezik. Az ágazati oktatási intézmények és a gazdálkodó szervezetek bevonásával elindított kezdeményezés a minél inkább gyakorlatorientált képzés megvalósítása a cél a hazai erdők kezelésében érintett szakterületeken.

Az átalakulóban lévő hazai szakképzés új lehetőségeket ad arra, hogy a közép- és felsőfokú oktatás szervesebb és átfogóbb rendszert alkosson. Ezt a lehetőséget felismerve kezdeményezte a Soproni Egyetem és a Kisalföldi Agrár Szakképzési Centrum az Erdészeti Tudásközpont megalakítását.

Az együttműködés arra irányul hogy a gazdasági szereplők bevonásával a korábbinál minden szinten sokkal gyakorlatorientáltabb ismereteket adjon a diákoknak,

és egyben lehetőséget teremtsen a továbbképzésre a különböző szakterületeken. Ennek érdekében az oktatási intézmények és a gazdálkodók közötti kapcsolat összehangolását, támogatását, egységes rendszerben történő működtetését szolgálja majd a tudásközpont.

A Soproni Egyetemen a témában tartott egyeztetésen a résztvevő szervezetek – köztük az erdészeti közép- és felsőfokú oktatást végző intézmények képviselői és az Agrárminisztérium érintett szakfőosztályai munkatársai –

megállapodtak abban, hogy az Erdészeti Tudásközpont soproni székhellyel alakul meg, amelyhez a tervek szerint három térségi képzési bázis is csatlakozik:

Észak-Magyarországon Mátrafüred, az Alföldön Szeged-Ásotthalom, Dél-Magyarországon pedig Somogyzsitfa-Szőcsénypuszta.

A legfontosabb szervezetalapítási és szakmai feladatokat elvégzésére munkacsoportok alakultak, amivel a tudásközpont megalapításával kapcsolatos munka megkezdődött.

Forrás: Soproni Egyetem