0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Harmadik alkalommal indít egyetemi ötletversenyt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Az agráriumban fellelhető problémákra keresi a megoldásokat a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenye. A program fő célja a mezőgazdaságban kiaknázatlan lehetőségek feltárása, valamint az agrárium vonzóbbá tétele a fiatalok számára. A versenyre a mezőgazdaság hatékonyságának növelését célzó innovatív ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni, 2021. április 11-ig.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal harmadik alkalommal hirdeti meg a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt. A májusban megrendezésre kerülő ötletverseny kiemelt célja a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, illetve az agráriumban fellelhető problémákra adott innovatív megoldások beépítése a hazai mezőgazdaságba, ezzel is segítve a szektor digitalizációs folyamatait.

youtube://v/I2Dyk3kcvtE

„Napjainkban a magyar agrárium előtt álló egyik legnagyobb kihívás a generációváltás kérdése. A NAK a gazdák, a magyar agrárium és mindannyiunk jövője érdekében komoly hangsúlyt fektet a fiatalok ösztönzésére, támogatására. Ez hívta életre a NAK TechLab Egyetemi Ötletversenyt, melynek egyik fő célja, hogy vonzóbbá tegye az agráriumot a fiatalok számára.

A verseny motiválni tudja az egyetemistákat és a fiatal pályakezdőket, hogy az agrárium területén kezdjenek el tevékenykedni, innovatív ötleteket megfogalmazni és megvalósítani”

– mondta el a programról Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az elmúlt két évben számtalan olyan fiatal is kedvet érzett ahhoz, hogy innovatív elképzelésével megoldást találjon a hazai mezőgazdaság kihívásaira, aki nem agrár szakirányon folytatja tanulmányait; a korábbi ötletversenyekre jelentkezők több mint 60%-a nem agrár területről érkezett.

A szervezők olyan 2-4 fős, felsőoktatásban tanulók vagy fiatal pályakezdők alkotta csapatok jelentkezését várják, akik érdeklődnek az agrárgazdaság innovációs kihívásai és az agrárium iránt. A versenyre két kategóriában, ötlettel vagy prototípussal lehet jelentkezni. A beválogatott versenyzők a döntőt megelőzően online szakmai segítséget kapnak üzletfejlesztési és mezőgazdasági szakértő mentoroktól.

A döntőre 2021. május 6-án kerül sor, melyen a versenyzőket szakmai zsűri értékeli.

A megmérettetés a szakmai fejlődésen túl értékes nyereményeket tartogat; a fődíj mindkét kategóriában 300.000 forint értékű utalvány elektronikai eszközvásárláshoz, de agrárszakmai mentorálás, vagy például konferenciabelépő is szerepel a nyeremények között.

A verseny az arra érett csapatok számára lehetőséget nyújt a szeptemberben induló NAK TechLab inkubációs programban való részvételre.

További részleteket ide kattintva talál.

Jelentkezési határidő: 2021. április 11.

Forrás: NAK sajtóközlemény