0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Több mint 1000 tonna élelmiszert adományoztak a rászorulók számára

A Spar Italy partnere, az Aspiag Service – szupermarketek láncolatát működtető vállalat, mely élelmiszertermékeket biztosít Olaszországban - 2020-ban több mint 1000 tonna élelmiszert adományozott a helyi jótékonysági szervezeteknek az élelmiszer-pazarlás csökkentése és a rászorulók megsegítése érdekében.

Az elmúlt évben összesen 590 vállalat tulajdonában lévő üzlet több mint 200 jótékonysági szervezet számára adományozott élelmiszereket, mellyel több mint 2,3 millió étel elkészítéséhez járultak hozzá a rászorulók számára.

Adományok

Francesco Montalvo, az Aspiag Service vezérigazgatója elmondta:

„Cégünk 2003 óta adományoz ételt, olyan helyi jótékonysági szervezetekkel együttműködve, mint az Élelmiszerbank és a Last Minute Market.”

Montalvo hozzátette, hogy a koronavírus-járvány megnehezítette a feladatot, de a csoport az operatív kihívások leküzdésén dolgozott annak biztosítása érdekében, hogy minden érintett számára ételt adományozhassanak, mivel világossá vált, hogy az ilyen típusú támogatás legalább annyira fontos, mint a járvány kezelése.

Fenntartható fejlődés

Az Aspiag Service már több éve folytatja stratégiáját a fenntartható fejlődés érdekében, amely magában foglalja a felelősségteljes kiskereskedelmet, beleértve a helyi közösségek támogatását és a környezetvédelmet is.

Montalvo kiemelte, hogy az élelmiszer pazarlásnak a megakadályozása mellett a csoport a „Jó Szokások” elnevezésű iskolai kampányán keresztül aktívan népszerűsíti az egészséges étkezési szokásokat.

„Az elmúlt tizenegy évben 2000 tanár és 15 000 gyerek vett részt a kezdeményezésben. A helyes étkezési szokások előmozdítása elengedhetetlen az egészség és a táplálkozás terén bekövetkező kulturális változásokhoz és az ételek valódi értékének helyreállításához” – közölte.

Forrás: esmmagazin.com