0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Elindult a tavaszi Településfásítás Program

Az Agrárminisztérium Országfásítási programjának köszönhetően Magyarország fával borított területe jelentősen növekedett az elmúlt években.

A külterületek mellett a belterületek zöldítését is támogatja a kormány, a Településfásítási alprogrammal, mely keretében a 10 ezer fő alatti települések igényelhettek legfeljebb 30 db sorfát (melyekhez jár faegyedenként 3 db támasztókaró, takarómulcs, védőrács) a közterületek szépítésére. Az őszi ültetésiszezon után tavasszal további 16 településen valósul meg faültetés, az EGERERDŐ Zrt. működési területén.

Hétfőn Csernely községben kezdődött meg a tavaszi fásítás.

A KEFAG Zrt. által biztosított 30 db korai juhar sorfát, az önkormányzat által kiválasztott területre, a temetőbe ültették el. A fák helyes elültetésében szakmai segítséget nyújtott az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgató-helyettese, ifj. Ősz Gusztáv, aki egyben az Országos Erdészeti Egyesületet, mint programkoordináló szervezet Egri Helyi Csoportjának tagja. Ha az időjárás az ültetésnek kedvezően alakul, terveink szerint a héten még Átány, Poroszló és Szilvásvárad településeken folytatjuk tovább a munkát.

A faültetés több célt szolgál, hiszen a települések hozzájárulnak a klímavédelemhez, új életteret adnak a megtelepedő állatoknak és természetesen megújítják a községi tereket.

Örvendetes, hogy az Agrárminisztérium már kihirdette a Településfásítási Program 2. ütemét, melyre a regisztráció és az igénylés, terv szerint 2021 júniusában indul, amin a múlt évihez hasonló feltételekkel, összesen 24 ezer db sorfát igényelhetnek települések.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.