Back to top

Az EGERERDŐ Zrt. három kollégájának munkásságát is elismerték

Örömmel tudatjuk, hogy Dr. Nagy István, Magyarország agrárminisztere március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Varga Béla nyugalmazott termelési osztályvezetőjének, a Pro Silva Hungaria örökös tiszteletbeli elnökének, Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta.

Ezzel elismerték emberöltőnyi szakmai munkásságát, a természetes folyamatokra alapozott, tartamos erdőgazdálkodás kiterjesztéséért.

Ficzere Mónika
Fotó: Ficzere Mónika

Emellett nagy örömünkre szolgál, hogy miniszter úr az Erdők Világnapja, március 21-e alkalmából Ficzere Mónika részére, illetve Nagy Károly József részére Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Ficzere Mónika az EGERERDŐ Zrt. Pétervásárai Erdészetének területén több évtized óta végzi, lelkiismeretes szakmai és közjóléti munkáját.

Munkájában példamutatóan helytáll, az erdőműveslében, erdőnevelésben és a fahasználatban egyaránt tapasztalt szakember. Az erdészkerületében felmerülő feladatok mellett közösségi emberként is jelentős szerepet vállal az erdőgazdaság közjóléti tevékenységében.

Varga Béla
Fotó: forestpress.hu

Nagy Károly József miniszteri elismerő oklevelet kapott az EGERERDŐ Zrt. Verpeléti Erdészeténél és a vadászati ágazat központi irányításában végzett emberöltőnyi lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseként.

Az erdő- és vadgazdálkodás, a természetvédelem szorosan vett hármasát tekintve mindig nagy körültekintéssel folytatta munkáját, emellett szem előtt kellett tartania az erdő közjóléti funkcióját is.

A cég minden dolgozója nevében gratulál a kollégáinak!

Kívánnak nekik még sok szakmai sikert és boldog családi életet!

Forrás: 
EGERERDŐ Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Menedék és újrakezdés

Másfél évtizede segítséget nyújtottunk a Talpalatnyi zöld Hollós Lászlóval ismeretterjesztő műsorhoz. A Kis-Sárréttel foglalkozó fejezetnek végül a Megtartó sárrét címet adtuk, majd a Menedék és újrakezdés alcímet is hozzáragasztottuk.

Megkerüli Hubertlakot

Bakonybéltől nem messze, a Magas-Bakony rengetegén át halad a Bakonyerdő Zrt. Hubertlaki Tanösvénye. Kalandos túra végigjárni, miközben sok érdekes információval gazdagodhatunk a térség élővilágáról, az erdőgazdálkodásról, és megcsodálhatjuk a környék gyöngyszemét, a bakonyi Gyilkos-tavat is.

30 év története

A fél évszázados jubileum apropóján igényes megjelenésű, a teljes időszak történetét átfogó kiadványt adott ki az év végén a Zalaerdő Erdészeti Zrt. A könyv részletezi az elmúlt évtizedek eredményeit, nehézségeit, bemutatja az öt erdészet tevékenységét és munkatársait.

Mit játszik az Ökocsiga?

Egy természetszerető óvónő és egy fáért rajongó, ügyes kezű ezermester találkozásából és színes ötleteikből született az Ökocsiga játszóház. A fantáziadús családi vállalkozást legegyszerűbben talán természet-, gyerek- és állatbarát tevékenységként lehetne bemutatni.

Hogy visszaálljon az eredeti állapot

A Peszéri-erdő a Duna-Tisza köze fajokban leggazdagabb erdeje, kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület.

Jó úton vagyunk

Tavaly Kiss Lászlót választották az Országos Erdészeti Egyesület elnökének. A hazai erdésztársadalom egyik tapasztalt alakjával a magyar erdészet és a magyar erdők jövőjéről beszélgettünk.

Valóságos főszereplők

Hajdanán az emberek szíve együtt lüktetett a természettel. Bár nem voltak tudósok vagy zsenik, jól ismerték a természet törvényeit. Olvastak a csillagok állásából, követték az állatok rejtett ösvényeit, és alaposan megfigyelték a növények törékenységét. S hogy mindez nem csak mese, arra Fekete István, korunk egyik legkiemelkedőbb írójának életműve a bizonyíték.

Határon innen

Minden magyar ember szíve hevesebben dobog a Trianon szó hallatára, hiszen az I. világháború után aláírt szerződés tragikusan megpecsételte Magyarország sorsát. A Magyarbirodalom 325 ezer négyzetkilométeres területének elcsatolták a 72 százalékát, és idegen uralom alá került a lakosság kétharmada. Az erdeink megcsonkítása ennél is csúfosabb képet mutat.

Ha sok az autó az erdőszélen

A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

Egy tragikus sorsú erdész emlékére

A kőkereszt a felirata szerint „Jézus nagyobb dicsőségére 1890 Fultán János orozva meggyilkolt erdész emlékezetére” emeltetett. De vajon ki lehetett Foltán János, és miért állított emlékére az utókor ilyen feltűnő emléket?