Back to top

Ültetvénytelepítés szakértelemmel kedvező finanszírozás mellett

Magyarországon a támrendszeren alapuló jégvédő rendszerek a legelterjedtebbek, amelyek forgalmazásában és telepítésében a KITE Zrt. több éves múltra tekint vissza. Az elmúlt 10 évben több mint 1300 hektáron végeztünk teljes projektkoordinációt a tervezéstől a megvalósításig.

Miért érdemes a KITE Zrt.-t választani? 

Teljes körű finanszírozás A-tól Z-ig

Ha Ön nem rendelkezik a szükséges önerővel, akkor ez a tökéletes megoldás! A szerződés megkötésétől a kulcsrakész kert átadásáig a KITE Hiteliroda szolgáltatásának igénybevételével partnereink kiszámítható, kényelmes és rugalmas finanszírozási megoldások mellet valósíthatják meg a megálmodott ültetvény telepítését. A teljes finanszírozási folyamatot a KITE Zrt. finanszírozási szaktanácsadója bonyolítja le.

Ültetvénytelepítés - 100% megvalósítás, 0% önerő

Időtálló elemek a piacvezető Valente-től – készletről

A KITE Zrt. a piac egyik vezető vállalatával, az olasz Valente céggel dolgozik együtt. A Valente élen jár az ültetvények tervezése, telepítése és a technikai megoldások terén. A rendszer elemei (ideértve a feszített betonoszlopoktól a jégvédő hálón át a huzalokig és a legapróbb alkatrészekig) készletről azonnal rendelkezésre állnak. Tehát a szerződéskötés után nincs várakozás, indulhat a telepítés.

Fotó: KITE Zrt.

A Valente jéghálórendszer biztosítja a rendszer ellenálló képességét az időjárási viszonyokkal szemben. Szerkezetét feszített betonoszlopok adják, amelyek összeköttetését acél sodronyok és huzalok biztosítják. A kábelek és huzalok feszességét egy tárcsával ellátott betonacél, ún. anker adja, ennek köszönhetően közvetlenül a talajba erősíthető, mellyel a rendszer stabilitása nagymértékben növelhető. Ez a sajátos szerkezet biztosítja a rendszer ellenálló képességét az időjárási viszonyokkal szemben. A fasorok védelme érdekében a szerkezet fölé jégvédő háló kerül, amely teljesen lefedi az ültetvényt.

Fotó: KITE Zrt.

Kivitelezés az Ön igényei szerint – szakértő csapattal

A KITE Zrt. kivitelezése biztonságot és kényelmet kínál parterei részére. A telepítési és szerelési folyamatok minden esetben a KITE Zrt. szakemberei által, de mindig a termelő igényeit figyelembe véve zajlanak. A telepítési döntések hosszú évek eredményességét határozzák meg, ezért válassza a nagy tapasztalattal rendelkező, pontos tervezést biztosító, prémium terméket kínáló KITE Zrt.-t és kertészeti csapatát!

A folyamat röviden:

  • Területi adatok felvétele a geodézia vállalat szakembereinek segítségével, ajánlat elkészítése egyénre szabva, adott területhez és fajtához illően.
  • Az ajánlat elkészülte és elfogadása után a szerződéskötés.
  • A terület kimérése és az oszlopok helyének kitűzése. A KITE Zrt. megkezdi az anyagok, gépek leszállítását. A teljes projekt sikeres megvalósulásában a pontos kijelölés és az oszlopozási munkák kiemelten fontosak.
  • Építéssel járó telepítési munkák elvégzése.

Oltványportfólió – korszerű KNIPP csemeték, alap a magas terméshez

A KITE-Tagliani Kft. - olasz technológiára alapozva - 18 hónapos nevelési idejű Knipp-fákat állít elő partnerei kiszolgálására.

A teljes nevelési cikluson át biztosítjuk csepegtetőrendszeren keresztül a víz- és tápanyagellátást, a csemeték gyom, kártevő és kórokozó mentességét.

Az így nevelt Knipp-fák erős vitalitással, nagyszámú, optimális helyzetű oldalelágazással rendelkeznek, korán termőre fordulnak, és képesek már az ültetést követő évben számottevő termés (10-20 t) képzésére, hozzájárulva a nagy értékű beruházás mielőbbi megtérüléséhez.

Faiskolánkból kikerülő legkedveltebb fajták: Gala TREX a Gala fajtakörből, Jeromine a Red delicious fajtakörből és a Smeralda, amely varasodás rezisztens.

Fotó: KITE Zrt.

Fotó: KITE Zrt.
Költséghatékony gépi segítség

Ráadás!

Amennyiben a projektet az Agrárminisztérium által áprilisban várhatóan megnyitásra kerülő ültetvénytelepítési támogatás keretében kívánja megvalósítani, a KITE Zrt. a pályázat elkészítésében is hatékony segítséget tud nyújtani. Ebben kiemelt partnerünk az OTP Hungaro-Projekt Kft.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, keresse a KITE Zrt. illetékes kertészeti tanácsadóját, aki részletes információkkal szolgál, vagy hívja a +36 20 261 8937 információs vonalat, ahonnan azonnali segítséget kap! 

 

Sira Márk

kertészeti üzletág-igazgató

KITE Zrt.

(x)

Forrás: 
KITE Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Felszaladt néhány plusz kiló a karantén alatt? - Táplálkozási tippek az egész családnak

A karantén, a bezártság, az iskola nélküli napok nagyban megváltoztatták a családok mindennapjait: mozgásszegényebb életmód, felboruló étkezési szokások. A napi feladatok mellett sokkal nehezebb odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Mikor kezdjük el öntözni?

A fák gyökerei nagy területet hálóznak be a talajban, és a legtöbb vizet és táp­anyagot két időszakban veszik fel: március közepétől május közepéig, illetve augusztusban és szeptemberben. Mindkét időszakban energiaigényes élettani folyamatok játszódnak le a fákban, amit lehetőség szerint nekünk is támogatnunk kell.

A bogarak "halálra pisiltetése" lehet az új kártevőirtó módszer

Annak felfedezése, hogy mely hormonok szabályozzák a bogarak veséjében a vizeletképződést, egy napon segíthet a kártevő rovarok, elsősorban a bogarak elleni környezetkímélőbb védekezés kifejlesztésében - jelentették kutatók.

Annyi, amennyi benne van!

Én kis kertem címmel képes ismeretterjesztő „élménybeszámolót” jelentetett meg Aszódi János, az ATV-n népszerű Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-riportere. A könyv számos hasznos tanáccsal, okos tippel, kipróbált recepttel, személyes történettel és sok-sok fotóval mutat be több mint harminc növényt.

Gyökeres változást hozott az eső – Növényvédelmi előrejelzés 16. hét

Negyedéve tartó szárazság szakadt meg április közepén, és bár a tavaszi aszályt csak átmenetileg csökkenti a lehulló eső, a moníliás virág- és hajtásfertőzés kórokozójának növénybe hatolását annál jobban elősegíti. A fák a virágzás idején a legfogékonyabbak, de csapadékos tavaszon a fiatal hajtások érzékenysége is megnő, emiatt a védekezéseket a virágzási időszak után is folytatni kell. Az esővel erősödhet a varasodásveszély is.

Minden segítő kézre szükség van

A KITE Zrt. idén is csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében a kárpátaljai nehéz helyzetben lévő gazdatársaknak juttatták el kukorica és napraforgó vetőmagadományukat.

Uniós oltalmat kapott a Budaörsi őszibarack

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma. A földrajzi árujelzők használata komoly gazdasági előnyt jelent a termelők számára, hiszen jelentősen növeli a termék hozzáadott értékét.

A francia kormány egymilliárd euróval segíti a fagykárt szenvedett gazdákat

Egymilliárd euróval segíti a francia kormány azokat a gazdálkodókat, akiket a leginkább sújtottak a tavaszi fagyok, az áprilisi, szokatlanul hideg időjárás.

Egyre több magyar beruházás Szerbiában

Magyarország az elmúlt években folyamatosan növelte a Nyugat-Balkánra irányuló exportját. Az elmúlt 10 évben a kétszeresére nőtt a kivitel, meghaladja az évi 2,5 milliárd eurót. Ezzel párhuzamosan a másfélszeresére nőtt a régióban végrehajtott magyar beruházások értéke, és már elérte az 1,5 milliárd eurót. Így a Nyugat-Balkán a magyar tőke kilencedik legfontosabb kihelyezési célpontja.

Gyümölcsfák megporzása, terméskötése

Az, hogy egy-egy gyümölcsfa öntermékenyülő-e, vagy más pollenadó fajtársaira is szükség van a jó terméshozamhoz genetikai tulajdonság. Egyivarú-, vagy kétivarú virág, szél-, vagy rovarmegporzás, egylaki vagy kétlaki növény... Elsőre bonyolultnak tűnhet, de érdemes tisztában lenni a növényi "szexualitás" alapjaival a jobb termés érdekében...