Back to top

Eljött a paradicsomleves ideje. Covid-oltás után ajánlott a paradicsomfogyasztás

Azoknak az embereknek, akik megkapták a COVID-19 vakcinát, paradicsomot kell fogyasztaniuk és több paradicsomlevet kell inniuk, mivel ez természetes gyógymód a véralvadás ellen - mondta Todor Kantardzhiev professzor, a Bolgár Fertőző és Parazita Betegségek Országos Központjának igazgatója az Euractivnak.

Fotó: Csatlós Norbert
Ez nem áprilisi tréfa, hanem valódi tanács, amelyet hivatalosan ajánlanak a bolgár állampolgárok számára.

A paradicsommal kapcsolatos megjegyzés az egyetlen nyilatkozat, amelyet az AstraZeneca vakcinával kapcsolatosan felmerült problémával összefüggésben a bolgár hatóságok nyilatkoztak. E vakcina használatát Németország korlátozta az esetenként 60 évesnél fiatalabb nőknél tapasztalt vérrögképződés miatt.

Eddig Bulgária csak állampolgárainak 6% -át oltotta be, ezzel az utolsó helyet foglalja el az Európai Unióban, a fő oltás pedig az Oxfordi Egyetem AstraZeneca oltása volt. Két héttel ezelőtt Kantardzhiev professzor azt javasolta, hogy a COVID-19 fertőzött bolgárok fogyasszanak el egy szódabikarbónával meghintett citromot, hogy csökkentse a torkuk vírusterhelését.

Legutóbb a professzor, aki a COVID-19 elleni bolgár operatív törzs kulcsfontosságú tagja, a bTV-nek elmondta, hogy a bolgárok körülbelül egyharmadának immunisnak kell lennie a koronavírussal szemben, utalva a gyógyult és beoltott emberek teljes számára. Ugyanakkor a hivatalos adatok azt mutatják, hogy a gyógyult és beoltott személyek a bolgár lakosság legfeljebb 10% -át teszik ki.

Forrás: 
Euractiv

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ez a mogyoróallergiánál is komolyabb gond lehet

Amerikai orvosszakértők szerint még a diófélék okozta allergiánál is komolyabb problémát okozhat egy egyre szélesebb körben jelentkező allergiás megbetegedés. A statisztikai adatok arra utalnak, hogy az öt év alatti gyerek között kétségbeejtően magas a tehéntej-allergiások száma - egyelőre csak az ad reményt, hogy a többségük "kinövi".

Felszaladt néhány plusz kiló a karantén alatt? - Táplálkozási tippek az egész családnak

A karantén, a bezártság, az iskola nélküli napok nagyban megváltoztatták a családok mindennapjait: mozgásszegényebb életmód, felboruló étkezési szokások. A napi feladatok mellett sokkal nehezebb odafigyelni a helyes táplálkozásra.

Idénymunkások Németországban: nem sikerült rendezni egy fontos kérdést a spárgaszezon kezdetéig

Az eredeti bejelentés szerint a 15. héttől már érvényben kellene lennie a „70 napos szabály” 102 naposra hosszabbításának, azonban a Bundestag még nem hagyta jóvá, mert a kormánypártok nem tudnak megegyezni egy fontos részletkérdésben. Eközben a német gazdaszövetség változatlanul 115 napért száll síkra.

Mikor kezdjük el öntözni?

A fák gyökerei nagy területet hálóznak be a talajban, és a legtöbb vizet és táp­anyagot két időszakban veszik fel: március közepétől május közepéig, illetve augusztusban és szeptemberben. Mindkét időszakban energiaigényes élettani folyamatok játszódnak le a fákban, amit lehetőség szerint nekünk is támogatnunk kell.

Színes-formás sárgarépák

A statisztikai jelentések szerint az utóbbi 10-15 évben egy magyar ember évente átlagosan 6,5-7 kg sárgarépát és petrezselyemgyökeret fogyasztott. Ez egy hétre vetítve 125-135 grammnak, azaz egyetlen sárgarépának felel meg.

Annyi, amennyi benne van!

Én kis kertem címmel képes ismeretterjesztő „élménybeszámolót” jelentetett meg Aszódi János, az ATV-n népszerű Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-riportere. A könyv számos hasznos tanáccsal, okos tippel, kipróbált recepttel, személyes történettel és sok-sok fotóval mutat be több mint harminc növényt.

Őrült méhsűrűség: Amerika „kenyeres kosarában”

A méhállományok egymás melletti összezsúfolása, az egy területre koncentrált nagy méhsűrűség sok veszéllyel jár együtt. Gondoljunk csak napjaink COVID19-fertőzésére, mely pillanatok alatt szétterjedt a világon. De a pandémia előtt is tudtuk, hogy például a menekülttáborok és a menedékhelyek a betegségek, a feszültség és a szociális problémák kirobbanásának táptalajai.

Webinár az antimikrobiális rezisztenciáról

Állatorvosok és állattartók számára rendezett két alkalomból álló online szakmai beszélgetést az Alpha-Vet Kft., ahol a téma szakavatott képviselői segítettek eligazodni az antibiotikumokat érintő szakmai tudnivalók és jogszabályok világában.

Kis Majorgazda tábort is indítanak

A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.

A járvány mellékhatása a szorongás, de helyes étkezéssel és mozgással tehetünk ellene

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás következtében az egereknek felnőtt korukra nagyobb méretű lett az agytérfogata és kevésbé szorongtak, mint azok a társaik, akik nem így nevelkedtek – áll a kaliforniai egyetem kutatásában.