Back to top

Hangos hírek és beszélgetések: elindult az MMG Gazdahang podcast csatornánk

Hallgatni arany. Főleg, ha érdekes és izgalmas híreket, személyeket hallgathatunk mezőgazdasági témákban. Mától kezdve szerdánként jelentkezik az MMG Gazdahang podcast adása, amelyben beszámolunk az elmúlt hét legfontosabb és legérdekesebb agrárhíreiről, és közben egy izgalmas beszélgetéssel is színesítjük az adást.

Rizsányi Rózsa az MMG Gazdahang háziasszonya, és Halmos B. Ágnes szerkesztő
Fotó: MMG Gazdahang - Agrárhírek és érdekes beszélgetések minden szerdán Rizsányi Rózsával az MMG Gazdahang háziasszonyával, és Halmos B. Ágnes szerkesztővel
Változik a világ, változnak a médiafogyasztási szokások. Egy biztos, aki nem tájékozódik, az lemarad. Aki a saját területén szeretne sikeres lenni, eredményeket elérni, nem engedheti meg magának, hogy szakterületének legfontosabb változásairól és híreiről ne tájékozódjon. 

Minden ember más. Mindenki máshogyan követni a világban zajló eseményeket. Van, aki szereti kezébe venni a nyomtatott lapot, más szívesebben ül le a számítógépe elé, hogy ott olvassa a számára érdekes tartalmakat. De

az írott tájékoztatás mellett egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a képes, mozgóképes és hanganyagtartalmak.

Hallgassa meg az MMG Gazdahang első adását

Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó tulajdonos ügyvezetője beszélget a Pannon Genetic Kft. két fiatal ügyvezetőjével, Rádi Ferízzel és Rádi Martinnal, akik arról mesélnek, miképpen viszik tovább a nagypapájuk által felépített vállalkozást. 

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó immár 30 éve az olvasók hiteles tájékoztatását tűzte ki célul. A 11 nyomtatott lap mellet már számos online és közösségi csatornán keresztül biztosítjuk a több százezer érdeklődő számára a hiteles információszerzést: hírportál, heti elektronikus hírújság, Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube – sok-sok csatorna számos információval. Ezek mellett az ország legnagyobb agrármédia vállalkozása a héten új csatornával bővíti kínálatát azzal, hogy elindítjuk MMG Gazdahang címmel saját podcast csatornánkat. Ezzel újabb lehetőséget szeretnénk nyújtani az érdeklődők tájékoztatására a magyar és nemzetközi mezőgazdasági témákról.  

Mi is az a podcast? 

A podcast az Ipod (Apple médialejátszója) és a broadcasting (közvetítés) szavakból létrejött kifejezés. A podcast hallgatása igazából a rádiós élmény modern formája. Csupán egy számítógép, okostelefon vagy egy tablet kell hozzá, és máris elérhető közelségbe kerülnek podcast adások, melyek számos helyen fellelhetők.  Az MMG Gazdahang például a Spotify-on, a Google Podcaston és az Itunes-on is meghallgatható.

Kinek érdemes podcastot hallgatnia?

Mindenkinek. Akik szoktak utazni, munkába járni, várakozni, vagy úgy munkát végezni, hogy közben lehetőségük van meghallgatni az MMG Gazdahangot – ők még hasznosabban tudják eltölteni az idejüket. A podcast előnye, hogy sokkal kevesebb adatforgalmat igényel, mint egy videó megtekintése.

Az MMG Gazdahang első adása

Az MMG Gazdahang első adásában Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó tulajdonos ügyvezetője beszélget a Pannon Genetic Kft. két fiatal ügyvezetőjével, Rádi Ferízzel és Rádi Martinnal, akik arról mesélnek, miképpen viszik tovább a nagypapájuk által felépített vállalkozást. Érdemes meghallgatni a beszélgetést! Emellett további témákat is részletesen kivesézünk a későbbiekben, mint:

  • Új korszak a mezőgazdasági hulladékfeldolgozásban
  • Zalában a tavaszi gabonák fele már a földben van
  • Az Európai Bizottság növelné az ökológiai gazdálkodást
  • Miért fagyott el februárban a kajszi?
  • Ideje szőlőt ültetni! 
  • Gilisztáktól "tanulta" a biogazdálkodást 
  • Biológiai védekezés a Veresi Paradicsomnál

Az aktuális podcast beszélgetés mostantól minden héten videó formájában is megtekinthető a Youtube-csatornánkon MMG Direkt címmel.

 

MMG - Direkt | Hogy az agrárszakma lehet szép? Csak nagyapánktól hallottuk | Rádi testvérek

Tájékozódjon velünk továbbra is. Olvassa lapjainkat, a magyarmezogazdasag.hu hírportált, és kövesse online, illetve közösségi csatornáinkat, köztük az MMG Gazdahang podcast csatornánkat is! 

Hallgassa meg az MMG Gazdahang első adását

Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó tulajdonos ügyvezetője beszélget a Pannon Genetic Kft. két fiatal ügyvezetőjével, Rádi Ferízzel és Rádi Martinnal, akik arról mesélnek, miképpen viszik tovább a nagypapájuk által felépített vállalkozást. 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Értéktőzsde: „Oldalazó” árak

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában az április 9–15. közötti öt tőzsdenapon az ISCC NUTS II fenntartható takarmánykukorica május–júliusi jegyzése 75 000, a novemberi 59 000 (–1000 forint), a decemberi 60 000 forint/tonna volt. A 2022. márciusi lejáratú terménnyel 61 500 (+1000 forint) a 2022. májusival 63 000 forint/tonnáért kereskedhettek.

Méhekre kockázatos repcetáblákat semmisíttetett meg Baranya megyében a hatóság

Helyi méhészek jelzései alapján több virágzó és virágzás előtt álló repcetáblából is mintát vettek múlt héten a Baranya Megyei Kormányhivatal növényvédelmi szakemberei. A vizsgálatok célja az volt, hogy megállapítsák, az adott növényállományok kockázatot jelenthetnek-e a beporzó rovarokra, méhekre.

Takarmány-ár robbanás – ki fizeti a révészt?

Húsbavágó témát vett terítékre a Portfólió - idei harmadik - Agrár Klub konferenciája. Szakemberek segítségével járták körbe, milyen hatással lesz rövid és hosszú távon az árrobbanás a hazai takarmánypiacra és állattenyésztésre?

A denevérek védelmére és ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a budapesti állatkert

A denevérek védelmére és fontos ökológiai szerepére hívja fel a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert a szombati denevérek világnapja alkalmából.

Hazai virágkertészet: Egyre nagyobb szükség lesz rá

Változások a technológiákban 2021 címmel szemináriumot szervezett a Flora Hungaria Nagybani Piac. A járványhelyzetre való tekintettel az előadásokat kizárólag online közvetítés formájában lehetett követni. Az előadók számára is szokatlan, fizikai közönség nélkül megrendezett esemény sok szakmai újdonságot tartogatott az érdeklődőknek.

Kihirdették az első Interwine díj eredményeit

Az elmúlt év rávilágított arra, hogy mennyire fontos az online jelentét. Egy jól működő honlap, lehetőleg webshoppal, ma már elengedhetetlen a vállalkozások számára – így van ez a borászatokkal is. A Hungarianwines.eu éppen ezért megszervezte az első Interwine díjat, a magyar borászatok és borkereskedések honlapjainak versenyét.

Aszály, fagy, covid – ezzel küzd a növénytermesztés Mezőfalván is

A tavalyi aszály idején jó technológiával elég sok vizet sikerült a talajban még májusban is megőriznie a mezőfalvai szakembereknek, most azonban talajaikban sokkal kevesebb a víz, és az a vetéseken is meglátszik.

Dísznövény-kereskedelem: három ötlet a sikerhez

Miután a vásárló betér a kertészeti árudába vagy virágboltba, a kereskedők már az első percekben sok olyan hibát követnek el, amelyek igencsak veszélyeztetik az értékesítés sikerét, a vevők lojalitását.

AgroUni agrár-felsőoktatási konferencia

Közös online konferenciát szervezett a Doktoranduszok Országos Szövetségének Agrártudományi Osztálya, a Magyar Tudomány- és Innovációmenedzsment Alapítvány, valamint a Digitális Jólét Program AgroUni – Fókuszban az agrár-felsőoktatás aktuális kérdései címmel.

Kis Majorgazda tábort is indítanak

A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.