0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Málta fizet a turistáknak

Azok a külföldi turisták, akik legalább három napot töltenek Máltán, 200 eurós visszatérítést is kaphatnak. A cél, életet lehelni a haldokló turizmusba.

A turizmusélénkítő projektet Clayton Bartolo, Málta turisztikáért felelős minisztere mutatta be. Elmondta, azok az utazók, akik egy ötcsillagos szállodában foglalnak szállást, 100 eurót kapnak a Máltai Turisztikai Szervezettől, és további 100 eurót ad hozzá a szálloda. Négycsillagos szálláshelyek esetében ez összesen 150 euró, a háromcsillagos hotelekben pedig 100 euró lesz. Ha a turisták Gozóra utaznak,  Málta második nagy szigetére, a bónusz értéke 10 százalékkal nő.

Hogy mi a feltétele ennek? A szállást közvetlenül a szállodánál kell lefoglalni , a kedvezmények tehát az egyéni utazókra vonatkoznak, nem a szervezett turista utak résztvevőire,

vázolta a tervet a helyi turisztikai miniszter.

Kifejtette: a Máltára vonatkozó belépési korlátozások többségét június 1-jén fel kell oldani.

A projekt célja a máltai szállodák versenyképességének növelése a turisztikai régióban, amelyből a számítások szerint mintegy 35 000, a turizmusban dolgozó ember profitálhat.

Málta az első helyet foglalja el az Európai Unióban az oltási program végrehajtásában. Már az ország felnőtt lakosságának 42 százaléka megkapta legalább az első adag vakcinát.

Az új fertőzések száma jelentősen csökkent, és az elvégzett teszteknek csak 2,6 százaléka pozitív. A kormány erőteljesen lobbizik az Európai Unióban az oltási útlevél bevezetéséért.

Az Utazási és Idegenforgalmi Tanács adatai szerint az ország GDP-jének 27 százaléka közvetlenül a turizmusból származik. 2019-ben több mint 2,7 millió külföldi látogató érkezett Máltára, ami 2020-ban, a koronavírus-járvány hatására több, mint 80 százalékkal csökkent.

Forrás: rp.pl