Back to top

Málta fizet a turistáknak

Azok a külföldi turisták, akik legalább három napot töltenek Máltán, 200 eurós visszatérítést is kaphatnak. A cél, életet lehelni a haldokló turizmusba.

A turizmusélénkítő projektet Clayton Bartolo, Málta turisztikáért felelős minisztere mutatta be. Elmondta, azok az utazók, akik egy ötcsillagos szállodában foglalnak szállást, 100 eurót kapnak a Máltai Turisztikai Szervezettől, és további 100 eurót ad hozzá a szálloda. Négycsillagos szálláshelyek esetében ez összesen 150 euró, a háromcsillagos hotelekben pedig 100 euró lesz. Ha a turisták Gozóra utaznak,  Málta második nagy szigetére, a bónusz értéke 10 százalékkal nő.

Hogy mi a feltétele ennek? A szállást közvetlenül a szállodánál kell lefoglalni , a kedvezmények tehát az egyéni utazókra vonatkoznak, nem a szervezett turista utak résztvevőire,

vázolta a tervet a helyi turisztikai miniszter.

Kifejtette: a Máltára vonatkozó belépési korlátozások többségét június 1-jén fel kell oldani.

A projekt célja a máltai szállodák versenyképességének növelése a turisztikai régióban, amelyből a számítások szerint mintegy 35 000, a turizmusban dolgozó ember profitálhat.

Málta az első helyet foglalja el az Európai Unióban az oltási program végrehajtásában. Már az ország felnőtt lakosságának 42 százaléka megkapta legalább az első adag vakcinát.

Az új fertőzések száma jelentősen csökkent, és az elvégzett teszteknek csak 2,6 százaléka pozitív. A kormány erőteljesen lobbizik az Európai Unióban az oltási útlevél bevezetéséért.

Az Utazási és Idegenforgalmi Tanács adatai szerint az ország GDP-jének 27 százaléka közvetlenül a turizmusból származik. 2019-ben több mint 2,7 millió külföldi látogató érkezett Máltára, ami 2020-ban, a koronavírus-járvány hatására több, mint 80 százalékkal csökkent.

Forrás: 
rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Végre berobbant a spárgaszezon

Az időnként már túlzottan is meleg napokon lendületesen fejlődnek a sípok, így akár reggel és este is végig kell menni a sorokon a szedőknek. A napi hozam pedig az előző hetinek a háromszorosa, tudtuk meg Gulyás Jánostól, az 50 hektár, zömében zöldspárga ültetvénnyel rendelkező Bács-Zöldért Zrt. igazgatójától.

Ha sok az autó az erdőszélen

A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Pályáznak vagy bezárnak: sok állattartó számára vízválasztó a következő időszak

Harminc milliárdos pályázati keret nyílik meg május 28-án a kisebb állattartó telepek korszerűsítésére, és több mint ötszörösére emelte a kormány a tavaly hirdetett ÁTK-t.

Nyárindító programkínálat a nemzeti parkjainkban

Romantikus csillagles, baráti kerekezés, kalandos vízitúra, orchideakeresés, madárhangverseny – változatos kínálattal várja az érdekélődőket Magyarország tíz nemzeti parkja. A nyár közeledtével biztonságos és megfizethető programok közül válogathatnak a látogatók. Az igazgatóságok ökoturisztikai létesítményei és programjai minden korosztály számára kínálnak tartalmas kikapcsolódást.

Túrázás közben is óvatosan!

Borsod-Abaúj-Zemplén megyét nagyjából ezer kilométer turistaút szeli keresztül, ezek jelentős része az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt állami tulajdonú erdőterületeken halad át. Többek között ilyen az Országos Kéktúra útvonala is, mely Hollóházáról indul és a teljes szakasz negyede az erdőgazdaság illetékességi területén található.

Felvásárlás Ausztriában

Bővíti talajművelőgép-kínálatát a legnagyobb osztrák munkagépgyártó, a Pöttinger. Felvásárolta az alsó-ausztriai Stoitzendorfban működő Cross Farm Solution vállalatot, amely elsősorban vegyszereket kiváltó mechanikus gyomirtó berendezések – kultivátorok, küllőskapák, csillagkerekes forgókapák és rugósfogú gyomboronák – gyártásában szerzett magának elismerést és piaci részesedést.

Természetközeli kertek európai díjára lehet pályázni

Olyan innovatív, fenntartható, példaértékű projekteket díjaznak amelyek természetközeliek, környezetbarátak és társadalmi és gazdasági szempontból is kiemelkedőek. A díjra minden európai nemzet kertészeinek, tervezőinek, közösségeinek, oktatási intézményeinek és egyesületeinek szól.

Az integráció nem a vitákról szól

Hatalmas erőfeszítéseket tesz az Európai Unió a leszakadó országok gazdasági felzárkóztatásáért, a közös gazdasági erőt biztosító integráció elmélyítéséért, és még sok tennivaló van ennek érdekében. Erőfeszítések ide vagy oda, az biztos, hogy a COVID után gazdasági értelemben is más lesz a világ.

Tovább zajlanak a közétkeztető konyhák élelmiszerbiztonsági, –higiéniai és –minőségi minősítései

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a koronavírus-járványhelyzet enyhülésével, április közepétől fokozatosan újraindította a Minőségvezérelt Közétkeztetés Programot. Bár maga az értékelés a megszokott módon folytatódik, lényeges változások lépnek életbe a közétkeztetést érintő közbeszerzéseknél, valamint a minősítési eredmények közzétételi módját tekintve.