0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Nagy István: komoly kihívásokkal kell szembenézniük a magyar gazdáknak

Nagy István a Facebookon vasárnap megosztott videoüzenetében Szanyból jelentkezett be, és bemutatta a tavaszi munkákat végző gazdákat is.

Örömét fejezte ki, hogy az aszály után megérkezett a csapadék, és közölte: Szany térségében 22 milliméternyi eső esett, ami arra jó, hogy a vetéshez a magágyat elő lehessen készíteni, de a fejtrágyázás is zajlik az őszi búzában.

Az agrárminiszter remélte, hogy hamarosan a hőmérséklet is emelkedni fog, a mostani 7 helyett eléri a 12 Celsius fokot és akkor a kukorica vetőmagját is a földbe lehet tenni.

Hangsúlyozta: pandémiás helyzet van, a gazdáknak az élete is veszélyben forog, de mégis, amikor vetni kell, akkor muszáj elvégezni ezt a feladatot, hogy majd nyáron és ősszel a betakarítást, az aratást is meg lehessen tenni.

Nagy István fontosnak nevezte, hogy magyar fémzárolt vetőmagokat használjanak a gazdák. Az a nemesítői munka, az a magyar genetika, amely „ezen a rögön alakult ki”, záloga és biztosítéka a jó termésnek – fogalmazott Nagy István, jó időt kívánva a tavaszi munkákhoz.

Forrás: MTI