0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Románia Délkelet-Európa borhatalma

A bukaresti VINARIUM Nemzetközi Borversenyre mintegy 1200 mintát várnak a világ minden tájáról május 27. és 30. között.

Románia 2007 óta az Európai Unió tagállama. Az ország körülbelül 7000 éves szőlőtermesztéssel rendelkezik – és Kelet-Európa legfontosabb bortermelője, hatodik helyen a kontinensen történő fogyasztás tekintetében a párizsi OIV legfrissebb adatai alapján. Az idén május 27. és 30. között megrendezésre kerülő VINARIUM Nemzetközi Borversenyre a szervezők körülbelül 1200 mintával számolnak a világ minden tájáról. Ismét különleges körülmények a Covid-19 járvány miatt: a nemzetközi zsűri tagjai a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati ​​Szervezet (OIV) szigorú előírásait követve az otthonukban az előzetesen elküldött mintákat online pontozzák. A VINARIUM a vezető nemzetközi borversenyek, a VINOFED csoportjának része.

A romániai hagyományos és erős borpiac, egyre növekvő fogyasztásával feltörekvő piacnak tekinthető. Románia az őshonos szőlőtermesztés hosszú múltján, de az elmúlt évek új realitásain is alapul.

Románia nyitott piac, ahol az importborok fogyasztása megszokott jelenség. A VINARIUM lehet a feltérképezés és a borpiaci kommunikáció kulcsfontosságú eszköze Európa ezen részén, és világszerte minden termelő számára jelentős előnyökkel jár.

A borversenyen megszerzett érem lerövidíti a bortermelő és a végső fogyasztó közötti „távolságot”, kedvező megvilágításba helyezi a díjnyertes bort, a romániai és a világ minden tájáról érkező importőrök figyelmét ráirányítja a borászok teljesítményére.

Az elmúlt években számos fontos cég Németországból, Ausztriából, Franciaországból, Olaszországból vagy az Egyesült Államokból igazi gyöngyszemként fedezte fel az országot kiváló lehetőséget kínál a régió új piacainak meghódításához, mint például Bulgária, Szerbia, Moldova, Magyarország , Horvátország vagy Ukrajna. A szervezők elmondása szerint a 2021-es VINARIUM borversenyt erős kommunikáció kíséri Románia nemzeti televíziójában is.

A jelentkezés határideje április 30. – További információ az interneten a www.iwcb.ro címen vagy e-mailben a daniela.paduraru@wineconsulting.ro címen.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu