Egy amerikai orvosi hírportál, a WebMD arról számolt be, hogy az ételek okozta anafilaxia (allergiás reakciók) miatt 2006 és 2012 között 25%-kal több gyereket kellett kórházi kezelésben részesíteni. Míg éveken át a földimogyoró jelentette az elsődleges veszélyforrás, a WebMD jelentése szerint
Meglepő módon a tehéntej állítólag az egyévesnél fiatalabb gyermekeknél előforduló ételallergiák mintegy feléért felelős.
Dr. Carla Davist, a houstoni Texasi Gyermekkórház táplálékallergia programjának igazgatója azt mondta:
Davis hozzátette: „Az emberek bele sem gondolnak, hogy mennyi van belőle az élelmiszereinkben”.
A jelentés kifejti, hogy a tehéntej a gyerekek körében népszerű ital a kalcium, a vitaminok és más tápanyagok, például a fehérje miatt. Azonban ugyanezen fehérjék némelyikét a szervezet idegen anyagként azonosít, mely allergiás reakciót idézi elő.
Szerencsére van jó hír is:
MMG Gazdahang
Hetente jelentkezik az MMG Gazdahang podcast adása, a legfontosabb hírekkel, izgalmas beszélgetésekkel és érdekességekkel a nagyvilágból. Hallgatni arany! Kattintson a lejátszóra és hallgassa meg a többi között beszélgetésünket Nagy Ticiána szőlész-borász mérnök szakos hallgatóval és Dusnoki Csaba agrármérnöki osztatlan szakos hallgatóval, vagy nézze meg az MMG Direkt adását youtube csatornánkon.