0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A fák útja

Folyamatban vannak a Településfásítási Program tavaszi ültetései. A szezon végére új otthonába kerül mind a 12 ezer sorfa, melyeket a 10 ezer fő alatti települések igényelhettek 2020-ban. Az ültetések helyszínein szakmai segítséget, ültetési- és gondozási útmutatót, madárodút kapnak a programban résztvevők.

Az Agrárminisztérium által tavaly meghirdetett program rendkívüli népszerűségnek örvend, ami bizonyítja, hogy egyre nagyobb az igény a zöldfelületek növelésére az ország minden pontján. Az elültetett fák hozzájárulnak a levegőminőség javításához, a játszóterek, sétányok, parkok, séta- és kerékpárútvonalak klímájának kellemesebbé tételéhez.

Amíg a járványhelyzet lehetővé tette, az ültetések közösségi eseményként, a legtöbb helyen a helyi lakosság, az iskolások és óvodások bevonásával történt.

Mielőtt a fák végső helyükre kerülnek, évekig nevelkednek a KEFAG Zrt. kecskeméti csemetekertjében és telephelyén.

A szakemberek gondoskodásának köszönhetően egészséges, ellenálló sorfák utazhatnak a településekre. De vajon mi történik a nagy utazás előtt? Milyen munka folyik a háttérben, hogyan történik a gépi és a kézi kiemelés?

Mit jelent a vermelés és a konténerezés?

Mindezt megtudhatjuk abból a videóból, ami az Országos Erdészeti Egyesület megbízásából készült a KEFAG Zrt. csemetekertjében és telephelyén.

youtube://v/BJgkhKPwVos/l/PLKz0OZxcgSqAkwabEGpNsUeK0Es_qiIbA

 

Forrás: orszagfasitas.hu