Back to top

Vegán termékekkel nyerte el az Inno d’Ort a Pápai Hús

Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit.

Szappanos Péter
Szappanos Péter
Fotó: Pápai Hús
Csaknem 110 évvel azután, hogy megkezdte működését a pápai vágóhíd, a szakmai tradíciót máig őrző és fejlesztő Pápai Hús gondolt egy nagyot, és a hagyományos termékei mellett vegán készítmények gyártásába fogott. Rövid időn belül hatdarabosra bővítette a hústól és minden állati eredetű összetevőtől mentes Pápai Ízek termékcsaládját, amelyben már kétféle szendvicsfeltét és pástétom, burgerpogácsa, valamint frankfurti is megtalálható.

A húsipari cégtől ma még szokatlannak tűnő újítás most az Év Innovációja 2021 elismerést is elnyerte.

Az Inno d’Or díjról 21 tagú szakmai zsűri döntött, amelyben ismert ágazati szakemberek foglaltak helyet többek között a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, az Országos Kereskedelmi Szövetség és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében.

„Az elmúlt időszak bizonyította, hogy lehetséges húsmentes termékeket is gyártania egy nagy múltú húsüzemnek is, mint a Pápai. A munkatársaink élelmiszerkészítési szaktudása ugyanis a vegán termékek előállításánál is kamatoztatható.

Fontos visszajelzés számunkra, hogy a vásárlók után a szakma is elismeri az újításunkat”

– emelte ki Szappanos Péter. A Pápai Hús Kft. ügyvezetője szerint a vegán termékeikkel mindenki számára elérhetővé akarják tenni a Pápai Ízeket. A vegánok és vegetáriánusok mellett azoknak a húskedvelőknek is új választási lehetőséget kínálnak, akik változatosabbá szeretnék tenni az étrendjüket.

Fotó: Pápai Hús

Forrás: 
Pápai Hús sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gubicza lányok a lovak vonzásában

A fiatal díjugrató tehetségekről szóló sorozatunkban rendhagyó módon nem „csak” egy lovast, hanem egy egész családot mutatunk be. Gubiczáék története pontosan hat évvel ezelőtt kezdődött, amikor a gyerekek édesanyja, Alexandra elment a Pasaréti Honvéd Lovardába, hogy felelevenítse régi lovastudását, amit édesapja jóvoltából szerzett még a gyermekei születése előtt.

A Magyar Bor Akadémia életműdíjasa: Kállay Miklós

Idén már negyedik alkalommal adták át a Magyar Bor Akadémia Életműdíját, melyet Kállay Miklós, professzor emeritus vehetett át.

Az árnál is van fontosabb

A Floral Marketing Fund (FMF) támogatásával 2020–2021-ben felmérést végeztek az Egyesült Államokban és Kanadában a fogyasztók bolti és online vásárlási szokásairól. Meglepő eredményre jutottak: a kertészeti árudákban gyakran már csak azután nézik meg a vevők a termékek árát, miután döntöttek a vásárlásról.

Jó évkezdés a BASF-nél

Az idei első negyedévben a kedvezőtlen világgazdasági hatások ellenére 19%-kal nőtt a BASF árbevétele, a kamat és nyereségadó levonása előtti eredmény (EBIT) pedig 21%-kal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.

Kö­zösségi üvegház az élelmiszerellátás biztonságáért

Boston és a nagyvárost körülvevő települések vezetői a lakosság bevonásával komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a lehető legjobban kezeljék az élelmiszerellátás bizonytalanságait.

Ami megterem, az üvegbe kerül

A Viharsarki Lekvárium története három évtizedre nyúlik vissza. Hobbi-lekvárfőzéssel indult, majd családi-baráti ajándékozási célra készültek a finomságok, míg a megtermelt és feldolgozott mennyiség akkora lett, hogy elkezdődött az értékesítés.

Hiába a kedvenc zöldségük, sokaknak már nem fér bele a keretbe

Elvileg zajlik a spárga-csúcsszezon Németországban, de elég vegyes a kép, míg egyes térségekben a szedhető mennyiség és a kereslet egyaránt optimális, addig sokhelyütt a gazdákon marad a termés. Az agrarheute.com online agrárszaklap a regionális lapok riportjai alapján készített rövid körképet.

A bolygó legkörnyezetbarátabb élelmiszerei: vadhústól a teljes kiőrlésű gabonákig

Az élelmiszerek akkor tekinthetők környezetbarátnak, ha nem vagy csak kevéssé károsítják a környezetet, akár az előállításukhoz használt eszközök, vegyi anyagok, vagy akár a biológiai lebonthatóságuk és/vagy megújuló képességük miatt. Ilyen élelmiszerek például a vadhús, a hüvelyesek, a kagylók, a szezonális zöldségek és gyümölcsök, az algák, a gombák és a teljes kiőrlésű gabonák is.

A hétvégi sült a sertéstenyésztő végső célja

A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete 17 kocasüldő csoporttal, 9 kansüldővel, 5 hízó csoporttal, 1 koca 15 malacával és 1 óriássertéssel vett részt a Hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Napokon. Összesen 60 tenyészsertést mutattak be.

Kiemelten fontos a biológiai sokféleség megőrzése

Az Agrárminisztérium kiemelten fontos kérdésként kezeli a biológiai sokféleség megőrzését, gazdag természeti értékeink, a vadon élő élővilág és természetes élőhelyeinek védelmét - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel a biológiai sokféleség nemzetközi napja alkalmából.