Back to top

Virág is, gyümölcs is, szendvics is. Mi az?

A japán ételkülönlegességek egyik ismérve az aprólékos, gondos előkészítés és igényes tálalás. A japán háziasszonyok időt és energiát nem sajnálva nem csak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető ételeket készítenek. Nincs ez másképp az egyre népszerűbb gyümölcs szendvicsekkel sem. Igen, ez egy édes szendvics! Lássuk, hogyan készül!

Fotó: Youtube/Testmade
Sushi, Yakitori, Ramen, Mochi....talán sokaknak ismerősen csengenek ezek az ikonikus japán ételnevek. 

A hagyományos specialitások mellett azonban a japán konyhában is megtalálhatóak azok a gyümölcsök, zöldségek és alapanyagok, amelyekből a nyugati országok ételei készülnek. Persze Japánban ezekhez sem a számunkra megszokott módon nyúlnak. 

Itt van például az egyszerű szendvics, amit a szigetországban sajt, hús, majonéz vagy saláta helyett előszeretettel töltenek meg különféle gyümölcsökkel. Nem is akárhogyan; a tejszínes, friss gyümölcsös szendvicset olyan művészi igényességgel készítik el, hogy a végeredményt szinte vétek elfogyasztani.

A Tastemade Japan csapatának videójával bárki elkészítheti élete legszebb szendvicsét.  Ígéretük szerint hihetlenül egyszerű összeállítani, csupán néhány lépést kell elsajátítani! 

Hozzávalók (6 szendvicshez, amit félbe kell vágni)

12 szelet toastkenyér (fehérkenyérből a legfinomabb ajánlott a legjobb eredmény érdekében)

200 ml    friss tejszín

200 gr    mascarpone

30 gr      cukor

Gyümölcsök (ízlés szerint): szamóca, mandarin, kivi, mangó, mag nélküli zöld szőlő, mag nélküli vörös szőlő, banán

Elkészítés

A friss tejszínt és a kristálycukorral együtt verje kemény habbá (kb. 6perc). Ezután adja hozzá mascarpone sajtot és keverje további 7 percig.

Készítse elő a gyümölcsöket: a mandarinról hámozza le a héjat, és hagyja egyben a banánból formázzon virág alakot, a szamócából tulipán alakot. A vörös szőlő bogyóját hagyja egyben, a zöld szőlő bogyójából faragjon levél alakot. A kiviszeletekből készülhet a virág szára, ha mangót is használ, formázzon abból is virágalakot. 

A tejszínhab-mascarpone krémből kenje meg a kenyér egyik oldalát, majd rendezze el a gyömölcsöket a saját kreativitása és fantáziája szerint virág alakban. Kenjen a gyümöcsökre egy nagy adag krémet, majd borítsa be a tejszínes krémet egy szelet kenyérrel.  Az elkészült szendvicset óvatosan csomagolja fóliába, és tegye a hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Ezután átlósan vágja félbe a szendvicset, és tálalja. 

A pontos lépéseket a videóból is ellesheti: 

【きゅうりめし】お花のフルーツサンドの作り方【ピクニック】

 

 

 

 

 

 

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu/www.japantoday.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Hurrá! Végre jöhet a kukacropi!

A szárított sárga lisztkukac lett a nyerő, ez az első ehető rovar, amely élelmiszerként megszerezte a forgalomba hozatali engedélyt az EU-ban.

Végre berobbant a spárgaszezon

Az időnként már túlzottan is meleg napokon lendületesen fejlődnek a sípok, így akár reggel és este is végig kell menni a sorokon a szedőknek. A napi hozam pedig az előző hetinek a háromszorosa, tudtuk meg Gulyás Jánostól, az 50 hektár, zömében zöldspárga ültetvénnyel rendelkező Bács-Zöldért Zrt. igazgatójától.

Változatos levéltetvek

A szúró-szívó szájszervvel rendelkező levéltetvek minden évben tetemes kárt okoznak a gyümölcsfák leveleinek, fiatal hajtásainak szívogatásával. A megtámadott levelek összesodródnak, torzulnak, elszíneződhetnek, és már a nyár elején lehullanak. Az új levelek lassabban képződnek, ami a hajtások növekedésének leállásához is vezethet.

Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

A paradicsom térhódítása az olasz gasztronómiában

Legyen szó egy pizzáról vagy egy spagettiről Olaszország legikonikusabb ételei mind tartalmaznak paradicsomot. De ez nem volt mindig így. Valójában a paradicsom csak a 19. században vált az olasz gasztronómia szerves részévé, azelőtt pedig azt gondolták erről a növényről, hogy mérgező.

Húsmentesre váltott a New York-i sztár étterem

Daniel Humm, a három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje szerint a mai modern élelmiszer-előállítás fenntarthatatlan. New York egyik legfelkapottabb étterme étlapjáról elhagyja a húst és növényi menüt állít össze, miután séfje és tulajdonosa üzenetet tett közzé a weboldalán, miszerint a modern élelmiszer-rendszer „egyszerűen fenntarthatatlan”.

Nézd meg a kezét, vedd meg a sajtját!

Magyarországon egyre többen készítenek tehén- és kecsketejből tejfölt, túrót, sajtokat, ám olyan szakember még mindig kevés van, aki a juhtejre alapozza vállalkozását. Rácz Miklós Tamás sajtkészítő Miskolctól 15 percnyi autózásra, Újcsanáloson ezt tette, amikor pár éve az öltönyt lecserélte gumicsizmára, s ezt azóta sem bánta meg.

Mi a hosszú élet titka?

Az emberek többségének az álma, hogy idősebb korában lássa felnőni az unokákat és aktívan részt vegyenek az ő életükben. Ezért is nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, aminek elengedhetetlen eleme a zöldség-, gyümölcsfogyasztás.

Szamócamálna – akkora, mint a szamóca, de málna

A Kerti Kalendárium szerkesztőségéhez érkezett a kérdés, hogy hogyan kell ápolni a szamócamálnát, latin nevén a Rubus illecebrosus málnafajt. Ez a távol-keleti növény könnyen nevelhető nálunk is, de nem különösebben jóízű. Téli hidegre nem érzékeny, talajban nem válogat, viszont nagyon szúrós és szerteágazó gyökérzetével meredek rézsűk megfogására alkalmas.