0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Virág is, gyümölcs is, szendvics is. Mi az?

A japán ételkülönlegességek egyik ismérve az aprólékos, gondos előkészítés és igényes tálalás. A japán háziasszonyok időt és energiát nem sajnálva nem csak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető ételeket készítenek. Nincs ez másképp az egyre népszerűbb gyümölcs szendvicsekkel sem. Igen, ez egy édes szendvics! Lássuk, hogyan készül!

Sushi, Yakitori, Ramen, Mochi….talán sokaknak ismerősen csengenek ezek az ikonikus japán ételnevek. 

A hagyományos specialitások mellett azonban a japán konyhában is megtalálhatóak azok a gyümölcsök, zöldségek és alapanyagok, amelyekből a nyugati országok ételei készülnek. Persze Japánban ezekhez sem a számunkra megszokott módon nyúlnak. 

Itt van például az egyszerű szendvics, amit a szigetországban sajt, hús, majonéz vagy saláta helyett előszeretettel töltenek meg különféle gyümölcsökkel. Nem is akárhogyan; a tejszínes, friss gyümölcsös szendvicset olyan művészi igényességgel készítik el, hogy a végeredményt szinte vétek elfogyasztani.

A Tastemade Japan csapatának videójával bárki elkészítheti élete legszebb szendvicsét.  Ígéretük szerint hihetlenül egyszerű összeállítani, csupán néhány lépést kell elsajátítani! 

Hozzávalók (6 szendvicshez, amit félbe kell vágni)

12 szelet toastkenyér (fehérkenyérből a legfinomabb ajánlott a legjobb eredmény érdekében)

200 ml    friss tejszín

200 gr    mascarpone

30 gr      cukor

Gyümölcsök (ízlés szerint): szamóca, mandarin, kivi, mangó, mag nélküli zöld szőlő, mag nélküli vörös szőlő, banán

Elkészítés

A friss tejszínt és a kristálycukorral együtt verje kemény habbá (kb. 6perc). Ezután adja hozzá mascarpone sajtot és keverje további 7 percig.

Készítse elő a gyümölcsöket: a mandarinról hámozza le a héjat, és hagyja egyben a banánból formázzon virág alakot, a szamócából tulipán alakot. A vörös szőlő bogyóját hagyja egyben, a zöld szőlő bogyójából faragjon levél alakot. A kiviszeletekből készülhet a virág szára, ha mangót is használ, formázzon abból is virágalakot. 

A tejszínhab-mascarpone krémből kenje meg a kenyér egyik oldalát, majd rendezze el a gyömölcsöket a saját kreativitása és fantáziája szerint virág alakban. Kenjen a gyümöcsökre egy nagy adag krémet, majd borítsa be a tejszínes krémet egy szelet kenyérrel.  Az elkészült szendvicset óvatosan csomagolja fóliába, és tegye a hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Ezután átlósan vágja félbe a szendvicset, és tálalja. 

A pontos lépéseket a videóból is ellesheti: 

youtube://v/iweNznuaTwE

 

 

 

 

 

 

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/www.japantoday.com