Sushi, Yakitori, Ramen, Mochi….talán sokaknak ismerősen csengenek ezek az ikonikus japán ételnevek.
A hagyományos specialitások mellett azonban a japán konyhában is megtalálhatóak azok a gyümölcsök, zöldségek és alapanyagok, amelyekből a nyugati országok ételei készülnek. Persze Japánban ezekhez sem a számunkra megszokott módon nyúlnak.
Itt van például az egyszerű szendvics, amit a szigetországban sajt, hús, majonéz vagy saláta helyett előszeretettel töltenek meg különféle gyümölcsökkel. Nem is akárhogyan; a tejszínes, friss gyümölcsös szendvicset olyan művészi igényességgel készítik el, hogy a végeredményt szinte vétek elfogyasztani.
A Tastemade Japan csapatának videójával bárki elkészítheti élete legszebb szendvicsét. Ígéretük szerint hihetlenül egyszerű összeállítani, csupán néhány lépést kell elsajátítani!
Hozzávalók (6 szendvicshez, amit félbe kell vágni)
12 szelet toastkenyér (fehérkenyérből a legfinomabb ajánlott a legjobb eredmény érdekében)
200 ml friss tejszín
200 gr mascarpone
30 gr cukor
Gyümölcsök (ízlés szerint): szamóca, mandarin, kivi, mangó, mag nélküli zöld szőlő, mag nélküli vörös szőlő, banán
Elkészítés
A friss tejszínt és a kristálycukorral együtt verje kemény habbá (kb. 6perc). Ezután adja hozzá mascarpone sajtot és keverje további 7 percig.
Készítse elő a gyümölcsöket: a mandarinról hámozza le a héjat, és hagyja egyben a banánból formázzon virág alakot, a szamócából tulipán alakot. A vörös szőlő bogyóját hagyja egyben, a zöld szőlő bogyójából faragjon levél alakot. A kiviszeletekből készülhet a virág szára, ha mangót is használ, formázzon abból is virágalakot.
A tejszínhab-mascarpone krémből kenje meg a kenyér egyik oldalát, majd rendezze el a gyömölcsöket a saját kreativitása és fantáziája szerint virág alakban. Kenjen a gyümöcsökre egy nagy adag krémet, majd borítsa be a tejszínes krémet egy szelet kenyérrel. Az elkészült szendvicset óvatosan csomagolja fóliába, és tegye a hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Ezután átlósan vágja félbe a szendvicset, és tálalja.
A pontos lépéseket a videóból is ellesheti:
youtube://v/iweNznuaTwE