Back to top

A mennyasszony segített világra egy borjút a saját esküvőjén

A hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető esküvőn a menyasszony az 1200 dolláros ruhájában sárba bukott, az esküvői fogadáson pedig 100 vendég előtt megszületett egy borjú.

Egy ausztrál házaspár esküvőjét megzavarta egy tehén azzal, hogy a 100 fős, zsúfolásig megtelt fogadás alatt megellette üszőborját. A 32 éves Jessa Laws és mostani férje, a 38 éves Ben április 24-én, szombaton házasodtak össze a Victoria állambeli Portland melletti Gorae-ban lévő farmjukon. Jessa bevallotta, hogy az esküvői ruhája ugyan tönkrement, de ezt jelentéktelennek tartotta az újszülött borjú okozta izgalomhoz képest. „Számítottunk rá, hogy megérkezik a borjú, mivel már néhány napja késett az ellés, de így szerencsére pár vendégünk segített rajta tartani a szemét egész nap” – közölte.

A borjú este 7 órakor jött a világra a fogadás alatt, több vendég szeme láttára, nem sokkal az utolsó esküvői beszéd után.

A felejthetetlen élmény sokkolta a vendégeket, de Jessa szerint már megszokták, hogy a Jacot Drama nevű tehén kellemetlen időpontokban felfordulást okoz. „Korábban azzal viccelődtünk, hogy biztosan az esküvőnk napján fog elleni, ráadásul aznap este jött egy barátom, és közölte, hogy két lába már látszik is a borjúnak” – mondta.

Jessa elmondása szerint körülbelül hét tejtermelő segített, és biztosították róla, hogy minden rendben van a borjúval. „Nehéz ellés volt, mert a borjú hatalmas volt” – közölte. Férje, Ben ekkor éppen bent volt a házban, amikor egy barátja elújságolta a hírt. „Csak nevettem és azt kérdeztem: Jessa a sárban van, ugye?” – mondta Ben, aki nem is számított másra. A farm új jövevénye később a Destiny (Végzet) nevet kapta.

Jessa elmondta, hogy a tehenek jelentik az „alapját” Ben és az ő kapcsolatának, mivel három évvel ezelőtt egy kocsmában találkoztak először, ahol a tehenekről beszélgettek.

„A szertartás után, amikor a vendégeink konfettit szórtak, a választott daluk a „Cows Around” volt Corb Lundtól, amit nagyon találónak tartottunk” – mesélte.

Illusztráció

Jessa ugyan reméli, hogy a vegytisztító eredeti állapotában vissza tudja adni az 1200 dolláros esküvői ruháját, de nem aggódik túlságosan. „Az emlékek sokkal többet érnek, mint egy esküvői ruha, az egészséges borjú pedig teljesen megérte, hogy sáros legyen a hófehér ruhaköltemény” – mondta.

„Minden bizonnyal ez egy olyan esküvő volt, amiről az emberek még sokáig fognak beszélni.”

Forrás: 
www.dailymail.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A kölyökkutyák örömmel kommunikálnának az emberekkel

Egy kutatás keretein belül 375 nyolchetes kölyökkutya kommunikációs képességeit vizsgálták egy évtizeden keresztül, mely során megállapították, hogy a kutyák már röviddel a születésük után az emberekéhez hasonló szociális képességekkel rendelkeznek.

A Brexit után tovább szigorítja "állatjóléti" törvényét Nagy-Britannia

Nagy-Britannia közölte, hogy a Brexit utáni jóléti terv részeként betiltja a vágásra és hízlalásra szánt élő állatok exportját, megfontolja a libamáj kereskedelem engedélyezését és hivatalosan is érző lényként ismeri el a gerinces állatokat.

Új fejezet kezdődik a „juh és kecskehús” ágazatban

Hivatalosan is elismert szakmaközi szervezetté vált a „juh és kecskehús” ágazatban a Juh és Kecske Ágazatért Egyesület. Az erről szóló dokumentumot június 16-án adta át az agrártárca helyettes államtitkára, Tarpataki Tamás az egyesület elnökének dr. Mezőszentgyörgyi Dávidnak.

Lúdágazati körkép - Csökkenő kereslet és termelés

A hazai víziszárnyas-ágazat folyamatosan a talpon maradásért küzd. A termelékenységet befolyásolta a madárinfluenza-járvány, emellett a koronavírus-világjárványhoz kapcsolódó korlátozások is visszavetették a lúdágazat termelését.

Egészséges egerek születtek kozmikus sugárzásnak kitett spermából

Egészséges utódok jöttek a világra csaknem hat éven át nagy mennyiségű kozmikus sugárzásnak kitett egérspermából - számoltak be eredményeikről japán kutatók a Science Advances című folyóiratban publikált tanulmányukban.

Műanyaghulladékokon utazva szelik át az óceánokat a betolakodó fajok

Az óceánokban felhalmozódott műanyaghulladékokon utazva tesznek meg hatalmas távolságokat a betolakodó fajok, amelyek aztán súlyos fenyegetést jelenthetnek az őshonos állatokra és növényekre, ha megvetik lábukat egy-egy új területen.

Gümőkór egy Veszprém megyei húsmarhaállományban

Gümőkór fertőzöttséget igazoltak május végén egy Veszprém megyei állattartó telepen a helyi hatóság és a Nébih szakemberei. A fertőzésre a vágóhídi, hatósági állatorvos felügyeleti rendszer vizsgálatai alapján derült fény, melyek azt is szavatolják, hogy fertőzött állat húsa közfogyasztásra nem kerülhet. A fertőzés forrását vizsgáló járványügyi nyomozás folyamatban van.

Biomarha. Majdnem…

Natura 2000-es területen olyan szigorú feltételek betartása mellett lehet csak gazdálkodni, ahol gyakorlatilag elképzelhetetlen a biogazdálkodáson kívül mást folytatni.

Kína húsimportja csökkent a tavalyi évhez képest

Kína májusban 789 000 tonna húst importált, 3,3%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban - derült ki a vámhatóság hétfőn közzétett adataiból, miután a sertéshús hazai árának zuhanása csökkentette az import iránti keresletet.

Itt a kánikula! - Óvjuk a borjakat a kiszáradástól

A nyár berobbanásával a hőstressz egyre jobban érzékelteti hatását a szarvasmarha állományokban, a tehenek hűtése komoly odafigyelést igényel. A hőmérséklet emelkedésével azonban nem csak a tejelő, illetve szárazon álló állatok igénylik az extra gondoskodást, a borajkat is óvni kell a melegtől, mert a tomboló nyári forróságban hajlamosabbak a kiszáradásra.