0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Erős korlátozással, de a Füvészkert híres pálmaháza is megnyitott

Ismét látogatható a pálmaház és a bemutatóház, naponta egy órára – adta hírül az ELTE budapesti botanikus kertje, a közismert Füvészkert. A szabadtéri területek március közepe óta már látogathatók, a fedett részek pedig május 8. óta tartanak nyitva, a belépés feltétele a védettségi igazolvány.

Ahogy a Füvészkert közleményében olvasható, nem áll rendelkezésükre biztonsági szolgálat, amely egész nap ellenőrizni tudná az üvegházaknál a belépni kívánó látogatók védettségi kártyáját, mégis

mindenképpen szerették volna megnyitni az üvegházakat, így kompromisszumos megoldás mellett döntöttek.

Eszerint a Füvészkert szabad területe igazolvány nélkül látogatható egész nap nyitvatartási időben (jelenleg 9–17 óra között); az üvegházak pedig a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket engedik be mindennap egy meghatározott időpontban.

Munkanapokon a pálmaházba 11.00 és 11.30, a bemutatóházba pedig 11.30 és 12.00 között lehet bemenni; míg szombaton és vasárnap mindkét ház kapuit egységesen 11.00 és 12.00 óra között tartják nyitva.

A védettségi igazolványokat a kertész kollégák a bejáratoknál ellenőrzik, a maszkviselésre, kézfertőtlenítésre és távolságtartásra vonatkozó szabályok pedig változatlanok, ahogy a belépőjegy-árak is. A 2020-ban megváltott éves bérletek két hónappal tovább érvényesek.

Ha normalizálódik a helyzet, akkor gazdag programokra számíthatnak a látogatók az idén, a Füvészkert alapításának 250. évfordulója alkalmából ugyanis hazai, regionális és nemzetközi szinten is kiemelkedő programsorozattal tervezik megünnepelni, olvasható a kert hírei között.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu