Az articsóka kétségtelenül finom, könnyen elkészíthető, de emellett egy alulértékelt szuperélelmiszer is. Nézze meg ezt a három tényt, amit talán nem tudott az articsóka egészségügyi előnyeiről.
A prebiotikumok olyan növényi rostok, amelyekkel a probiotikumok, vagyis a bélben élő egészséges baktériumok táplálkoznak (Mayo Clinic). Az egészséges mikrobiom és a jó emésztés fenntartásához elengedhetetlen mindkettő, ami a tápanyagok felszívódásától kezdve a hangulaton át az energiaszintig mindenre hatással van.
A „gyulladás” mostanában divatos szóvá vált, és nem véletlenül. A hosszú távú, ismétlődő gyulladás krónikus gyulladásos betegségeket eredményezhet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a krónikus betegségeket tartja az emberi egészséget fenyegető legnagyobb veszélynek, amelyek a következő 30 évben várhatóan csak növekedni fognak az Egyesült Államokban.
Az antioxidánsok tekintetében az első számú zöldségként rangsorolt articsóka segít leküzdeni a krónikus betegségekkel és az öregedéssel kapcsolatos oxidatív stresszt. Gondoljon a jövőre, fogyasszon sűrűbben articsókát!