0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Húsmentesre váltott a New York-i sztár étterem

Daniel Humm, a három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje szerint a mai modern élelmiszer-előállítás fenntarthatatlan. New York egyik legfelkapottabb étterme étlapjáról elhagyja a húst és növényi menüt állít össze, miután séfje és tulajdonosa üzenetet tett közzé a weboldalán, miszerint a modern élelmiszer-rendszer „egyszerűen fenntarthatatlan”.

Daniel Humm a három Michelin-csillagot is elnyerő Eleven Madison Park mozgatórugója, az étterem pedig a manhattani elit egyik legnépszerűbb találkozó helye.

Az étterem a koronavírus-járvány idején bezárt, de most arra készül, hogy újból megnyíljon, és valószínűleg sokkot fog okozni sokak számára, akik a híres amerikai konyhájukért nyitották meg pénztárcájukat,

s leginkább húsos ételeket választottak– írta a The Gaurdian online kiadása..

„Mindig nagy figyelmet fordítottunk a környezetünkre gyakorolt ​​hatásokra, de egyre világosabbá vált, hogy a jelenlegi élelmiszer-rendszer nagyon sok szempontból nem fenntartható. Világos volt, hogy mindazok után, amit mindannyian megtapasztaltunk az elmúlt évben, nem tudtuk megnyitni ugyanazt az éttermet ”- mondta Humm az étkezde honlapján közzétett nyilatkozatában.

„Úgy döntöttünk, hogy olyan növényi menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati termékeket

– minden étel zöldségből készül, a szántóföldről, mind a tengerből, így kerülnek fel a kínálatunkba a gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, magvakból, és még sok más alapanyagból készült ételek” – tette hozzá.

Mindez komoly támogatást jelenthet azoknak, akik távol akarják tartani az embereket a húsevéstől.

Friss hír, az Epicurious főzőiskola a közelmúltban közölte, hogy a jövőben nem tesz közzé új marhahús recepteket, mert aggódik a szarvasmarhák tartásából származó környezetben okozott károkért és a felgyorsult klímaváltozásért.

Forrás: Guardian