Daniel Humm a három Michelin-csillagot is elnyerő Eleven Madison Park mozgatórugója, az étterem pedig a manhattani elit egyik legnépszerűbb találkozó helye.
s leginkább húsos ételeket választottak– írta a The Gaurdian online kiadása..
„Mindig nagy figyelmet fordítottunk a környezetünkre gyakorolt hatásokra, de egyre világosabbá vált, hogy a jelenlegi élelmiszer-rendszer nagyon sok szempontból nem fenntartható. Világos volt, hogy mindazok után, amit mindannyian megtapasztaltunk az elmúlt évben, nem tudtuk megnyitni ugyanazt az éttermet ”- mondta Humm az étkezde honlapján közzétett nyilatkozatában.
– minden étel zöldségből készül, a szántóföldről, mind a tengerből, így kerülnek fel a kínálatunkba a gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, magvakból, és még sok más alapanyagból készült ételek” – tette hozzá.
Friss hír, az Epicurious főzőiskola a közelmúltban közölte, hogy a jövőben nem tesz közzé új marhahús recepteket, mert aggódik a szarvasmarhák tartásából származó környezetben okozott károkért és a felgyorsult klímaváltozásért.