0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Kevesebb holland tulipán lesz jövőre

A holland tulipán népszerűsége évek óta töretlen, ráadásul a tulipánszezon ideje is hosszabb lett. Az idei fagykárok miatt azonban jövőre kevesebb tulipán fog virágozni Hollandiában.

Jelentősen megnyúlt az az időszak, amikor a vásárlók keresik a tulipánt. Míg korábban a húsvét jelentette a tulipánszezon végét, addig manapság egészen anyák napjáig töretlen ennek a tavaszi virágnak a népszerűsége. Arjan Smit, a Tulpenpromotie Nederland (TPN) elnökének előrejelzése szerint ez a tendencia a következő szezonban is folytatódik majd.

A fogyasztók szívesen vásárolják meg a tulipánt a virágboltokban és szupermarketekben is.

Legnagyobb mértékben a a német szupermarketeken keresztül történő értékesítés nőtt, a megbízható és friss minőség miatt is.

A tulipán nemcsak mint ajándék népszerű, hanem az emberek szeretik ezzel a virággal a tavaszt is becsempészni a lakásba. A következő tulipánszezonnal kapcsolatban nagyon bizakodóak a tulipántermesztők. A holland vágott tulipán iránti kereslet hirtelen növekedése mellett azonban némileg kellemetlen hír, hogy csökkent a holland tulipánhagyma termesztőterületek  mérete, mintegy 400 hektárral.

Ezenkívül a virághagyma négyzetméterenként várható mennyisége alacsonyabb lesz, mint a korábbi években.

Ennek oka a víz- és fagykár, valamint az idei rövid tenyészidő.

Arjan Smit szerint ezért várhatóan a tulipán felvásárlási ára emelkedni fog, ez azonban nem jelent majd problémát. Mivel a fogyasztók egyszerűen imádják a holland tulipánokat, hajlandók lesznek méltányos árat fizetni a virágokért.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/gabot.de