0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Most érdemes belevágni a precíziós gépesítésbe

Érdemes figyelniük a gazdáknak a nyárra várható precíziós nagygépfejlesztési pályázatra, mivel ötven, de akár nyolcvan százalékkal olcsóbban juthatnak korszerű permetezőgépekhez – mondta el a Magyar Mezőgazdaságnak Kókai Balázs, a Huniper Kft. képviselője, a Bábolnai Gazdanapok egyik legrégebbi szakmai partnere.

„Akik tartós és komolyabban felszerelt szántóföldi permetezőgépben gondolkodnak, azoknak felhívjuk a figyelmét a várható precíziós pályázatra, de a legtöbb gazdálkodó már tud róla, és éppen emiatt fordul hozzánk” – tájékoztatott.

Kiemelte, hogy

hosszú évek óta nem volt ilyen irányú pályázati program a gépgyártásban.

Az ötven százalékos támogatási intenzitás óriási lehetőség, de aki biztosan szeretne beruházni, annak a lízinget is érdemes megfontolnia, amelybe öt-hét éves futamidőre már a vételár tíz százalékával és a teljes áfával is bele lehet vágni.

A fiatal gazdák további tíz százalékos támogatást érhetnek el a pályázaton, ha pedig a meglévő gépeinek eladásával vagy beszámításával is kalkulál a termelő, akár 20 százalékos áron juthat hozzá a legkorszerűbb nagygépekhez.

Nyugat-magyarországi gépgyártóként a Huniper számára az év legfontosabb szakmai rendezvénye a Bábolnai Gazdanapok,

amely során számos vevőjükkel, megrendelőjükkel találkoznak a cég szakemberei. Ha az említett precíziós pályázat nem zárul szeptember 9-11-ig, jelentős pezsgésre számítanak az idei rendezvénysorozaton.

Permetező és automata kormányzást biztosító berendezéseiket a már meglévő eszközökhöz gyártják,

ami azt jelenti, hogy nincs szükség egy új rendszer beépítésére és betanulására a fejlesztés során.

Az idei évtől automata ultrahangos keretszintezőt is kínálnak a precíziós megoldások között, amelyen belül mínusz öt és plusz kilenc fok közötti tartományban külön emelhetők a szórókeretszárnyak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu