Back to top

London nyaralni hívja a briteket

A koronavírus-járvány átírja a turizmust. A kozmopolita világváros, London most a belföldi turizmusra épít. A "Let's Do London" elnevezésű kampányra 6 millió fontot költenek.

"Let's Do London" a neve annak a kampánynak, amelynek célja London népszerűsítése a belföldi utazók körében. A projekt nemcsak reklámtevékenységeket, hanem rendezvények szervezését is magában foglalja. Új művészeti installációk jelennek meg a városban, továbbá kulturális eseményekre, kiállításokra, színházi és sporteseményekre is sor kerül.

A projekthez neves londoni múzeumok, galériák és más turisztikai látványosságok, továbbá művészek, híres séfek és mindenekelőtt a városi hatóságok is csatlakoztak.

Közös céljuk, hogy minél több belföldi turistát vonzzanak, de a londoniakat is arra ösztönzik, hogy jöjjenek és élvezzék a kínálkozó látnivalókat.

Az elkövetkező hetekben London nyitott galériává válik, ahol a művészek bemutatják alkotásaikat. A gyermekes családok számára is bőséges lesz a kínálat: a Victoria és Albert Múzeumban az "Alice Csodaországban", a Természettudományi Múzeumban pedig a "Fantasztikus állatok és megfigyelésük" című film szereplőit mutatják be.

A sport szerelmeseinek jó hír, hogy idén London ad otthont az UEFA nyolc mérkőzésének, valamint egy tenisz- és egy krikett bajnokságnak. Ősszel pedig nagy fesztiválok lesznek, köztük a Londoni Divathét és a Filmfesztivál. A musicalek szerelmesei ismét elmehetnek a West Endre, hogy olyan produkciókat nézzenek meg, mint a "Vissza a jövőbe", a "Hamupipőke" és a Disney "Jéghegy"-ét.

A város 6 millió fontot ad a belföldi turizmus ösztönző kampány támogatására, további 1 millió fontot jelent a szolgáltatók hozzájárulása.

A promóció a médiában és az interneten keresztül is zajlik.

A város készül a látogatók biztonságos fogadására: a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kövessék az irányelveket, tartsanak társadalmi távolságot, használjanak fertőtlenítőszereket, és zárt helyeken fedjék el szájukat és orrukat.

A külföldi utazási korlátozások valószínűleg idén is érvényben maradnak, így londoniaknak és az Egyesült Királyság lakosainak egyedülálló lehetőségük nyílik arra, hogy tömegek nélkül élvezzék a város kínálatát.

"Ezzel olyan világhírű intézményeket támogatunk, amelyek újra nyitnak, és amelyeknek minden eddiginél nagyobb szükségük van a segítségre" - mondta Sadiq Khan, London polgármestere.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Természeti kincsek az ország legszárazabb erdeiben

A főváros vonzáskörzetébe eső, a Dunától nyugatra fekvő erdőségek sokak előtt ismertek. A Budai-hegység, valamint a Pilis és a Visegrádi-hegység turistaútjai, kirándulóhelyei, különösen pandémia idején, számos kirándulót vonzanak, pedig az országot kettészelő folyam túloldalán lévő erdők is bővelkednek természeti és kulturális kincsekben.

Érdekességek a Peszéri-erdőben

Bács-Kiskun megye északi részén, Kunpeszér község határában található a homoki erdős sztyeppek napjainkra fennmaradt egyik legértékesebb, fajokban leggazdagabb képviselője, a Peszéri-erdő. Az ottani homoki kocsányos tölgyesek megőrzését, illetve azok jellegzetes növény- és állatfajainak védelmét szolgálja az OAKEYLIFE projekt.

Az idő bizonyított: jó döntés volt

Tíz évvel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) egyik tárgyalójában dr. Seregi János döntése nyomán megalakult a 22 állami erdőgazdaság közös magazinja. Miért éppen az MFB-nél? – kérdezhetik sokan. Azért, mert akkor az erdőgazdaságok felügyelete az MFB Agrár- és Zöldbank Igazgatóságához tartozott, melynek ügyvezető igazgatója dr. Seregi János volt.

Egy derűs ember borús napjai

Stand-upos humoristát világjárvány felszálló ágának idején megkeresni – az álmoskönyv szerint nem túl ígéretes vállalkozás. Próbálkozni persze lehet. Hadházi László végül is nyakas alföldi legény, látott már életében egyet s mást.

Kalandozás a Nyírség szívében

A Baktai erdőtömböt alagútként fúrja át a 41-es főút, ez Északkelet-Magyarország egyik legszebb autós útszakasza. Két oldalán pihenést szolgáló, az alföldi fekvés ellenére hegyvidéki hangulatú parkerdők helyezkednek el. Ezek a területek a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészete kezelésében vannak.

Nehezen kibírható nyomás a vendéglátósokon – megfizethetetlen munkaerő és alapanyag

A turisták és a személyzet hiánya, a hatalmas bérigények, a magas alapanyagárak, valamint az elviteles ételek áfájának várható növekedése miatt az éttermek nagyon nehéz helyzetben kezdik meg a nyári szezont – mondta az InfoRádióban Kovács László. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a budapesti vendéglátók még nagyobb bajban vannak a külföldi vendégek hiánya miatt.

Tovább bővül a nemzeti parkok kínálata a fejlesztéseknek köszönhetően

Rendkívüli volumenben valósulnak meg fejlesztések a nemzeti parkokban, melyeknek köszönhetően idén tovább bővül az igazgatóságok kínálata és javul a természeti környezet állapota is. Számos bemutatóhely környezete szépül meg, emellett új kiállítások, tanösvények várják az érdeklődőket, valamint 3 új látogatóközpont is megnyitja kapuit idén.

Egymillió fontos rekordáron adtak el egy rekesz 1974-es kínai gabonapárlatot egy londoni árverésen

Egymillió brit fontért (413 milllió forintért) adtak el egy rekesznyit a kínaiak legendás nemzeti itala, a pajcsiu - egy főként cirokból vagy rizsből készült gabonapárlat - 1974-es évjáratából egy londoni aukción, ami rekordnak számít a Kínán kívül tartott árverések történetében.

Erdei túrasorozatot indít a Mecsekerdő

A Mecsekerdő erdei iskolái idén ünneplik 25. évfordulójukat, a jubileumi évet egy nyáron és ősszel bejárható, ikonikus helyszíneket is érintő, nyolc útból álló túraprogrammal teszik emlékezetessé.

Nagy lehetőség előtt állnak a magyar gazdák

Történelmi léptékű vidékfejlesztési program nyújt finanszírozási segítséget a magyar agráriumnak – hangzott el a Budapest Bank online rendezvényén, ahol a jelenleg elérhető mezőgazdasági és élelmiszeripari támogatásokról, valamint az agrárium digitalizációjáról volt szó.