0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Szilvásvárad Masters Nemzetközi Díjlovagló verseny a Szalajka-völgyben

A három lovassport szakágat összefogó Szilvásvárad Masters versenysorozat első állomásaként 2021. május 21-23. között Nemzetközi Díjlovagló Versenynek (CDI3*, CDIY, CDIJ, CDIP, CDICh-A, CDIYH) ad otthont a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont.

A Masters versenysorozat célja, hogy Szilvásváradot a Közép-európai lovassport zászlóvivőjeként ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe, elősegítve ezzel a hazai lovaságazat stabilitását is.

Az elmúlt időszak nehézségei után a járványügyi szabályokat betartva újra közönség előtt zajló háromnapos nemzetközi díjlovagló versenyre 4 nemzet (lengyel, szlovák, ukrán, magyar) 39 lovasa 42 lóval érkezik, hogy összemérje tudását 24 versenyszámban.

A verseny minden korosztályban minősülési és felkészülési lehetőséget biztosít az idei esztendőben megrendezésre kerülő kontinensbajnokságokra. Az induló díjlovasok teljesítményét olyan olimpiai és nemzetközi szintű 4* és 5* versenybírók értékelik majd, mint például Peter Holler Németországból. A versenyen az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad díjlovas versenyzői saját tenyésztésű lovaikkal is rajthoz állnak CDI3*, Fiatal Lovas és a 4 éves Fiatal Ló versenyszámokban.

A lovasközpont a világ azon kevés versenypályáinak egyike, amely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni. A világszínvonalú lovasközpont versenypályája 80 x 120 m méretű, a lelátó közel hatezer férőhelyes. A nemzetközi követelményeknek megfelelő melegítő és versenypálya geotextillel kevert speciális homokos, rugalmas talajjal rendelkezik.

A Szilvásváradi Masters versenysorozat folytatásában 2021. július 01-04. között először kerül megrendezésre vidéki helyszínen nemzetközi szintű, három csillagos díjugrató verseny, míg 2021. július 22-25. között a hazai és nemzetközi fogathajtók mérik majd össze tudásukat a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Lovasközpontban.

A versenyek alatt élő közvetítés az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Facebook oldalán érhető el.

Forrás: AM Sajtóiroda