0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Pannon Borrégió legszebb borai

A négy történelmi borvidék – Villány, Szekszárd, Tolna és Pécs – összefogásából létrejött Pannon Borrégió mintegy 170 borát bírálta le szerdán a négy bizottságba rendezett szakmai zsűri.

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin együttműködésben a Pannon Borrégióval és a Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületével 2021-ben immár tizenkettedik alkalommal rendezte meg a dél-pannon borvidékek éves, regionális seregszemléjét, a Pannon Borrégió Top25-öt.

„A múlt évi kimaradást, és a sokhónapos pandémiás bezártságot követően új formában rendezzük meg az év első regionális borversenyét. Kicsit megújítva a szervezők körét, a verseny lebonyolítását és a bemutató helyszínét szeretnénk az elmúlt évtized tapasztalatait felhasználva még jobb borversenyt és borgálát szervezni”- hangdsúlyozta Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője.

Ahogy eddig is, rangos és független szakmai zsűri választotta ki vakteszten a régió 25 legjobb palackos borát. „Van itt verseny, mégsem a versengés az elsődleges cél”- fogalmazta meg Schmidt Győző a borrégió elnöke a sokszínűség bemutaását. A TOP 25 bor kiváló eszköz a régió borászatának népszerűsítésére, s egyúttal lehetőség nyílik a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu