0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A legújabb kertészeti technológiák mutatkoznak be a Macfrut 2021 kiállításon

A szeptember 7. és 9. között a Rimini Expo Centerben rendezendő Macfrut 2021 kiállításon a technológia lesz a főszerepben. Négy speciális rendezvény is kapcsolódik a kiállításhoz, a Nemzetközi Spárganapok, a Macfrut szabadföldi megoldások, az Acquacampus, valamint az üvegház-technológiai falu.

Valós idejű talajnedvesség-monitor, a drónok különféle alkalmazásai vagy a mezőgazdasági gépeket irányító szenzorok alkotják többek közt a modern mezőgazdaság eszköztárát, és ezeket mutatják majd be a Macfrut kiállításon.

A koronavírus-járvány egyik legfontosabb tanulsága is az az agrárgazdaság számára, hogy kéz a kézben jár a nemzetközi versenyképesség és a technikai innováció.

Mind a négy kijelölt témában is közös nevező a gyors innováció. Az idén már a negyedik nemzetközi spárganapot rendezik meg, aminek első alkalommal ad otthont a Macfrut. Az angol rövidítéséből IAD-nek nevezett rendezvény konferenciákat, szabadföldi bemutatókat és üzemlátogatásokat kínál az érdeklődőknek. A szervezésben a spárgatermesztés nemzetközileg elismert szakembere, Christian Befve működött közre, és a program a spárgatermesztés minden részletére kitér az újfajtáktól és a szaporítástól kezdve a talaj-előkészítésen át a betakarításig és a környezetkímélő feldolgozásig.

Működés közben lehet megtekinteni a legkorszerűbb gépeket több mint ezer négyzetméteren. Ezen az előre kialakított kísérleti területen az olasz gépgyártók technológia-ismertető konzociumának segítségével mutatják be a digitális és műszaki fejlesztéseket.

Acquacampusnak nevezik a víz használatára, hasznosítására összpontosító bemutatót, ahol az öntözés korszerű módszereivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A növényházi és szabadföldi öntözés környezetkímélő, takarékos megoldásait az egyik legnagyobb olasz vízügyi konzorcium, a 3000 négyzetkilométer öntözéséért felelős Canale Emiliano Romagnolo segítségével gyűjtötték össze.

Napjaink “forró” témái, a vertikális gazdálkodás, a talaj nélküli termesztés és a vízágyas termesztés is látható lesz az üvegház-technológiai faluban. A legújabb anyagokon, technológiákon kívül új fajtákkal, nemesítőkkel is találkozhatnak a látogatók.

Mindezek a technikai-technológiai fejlesztések lehetővé teszik a termelési költségek csökkentését és a nagyobb hozamokat, a jobb minőséget, hangsúlyozza Luciano Trentini, ezeknek a dinamikus bemutatóknak a koordinátora. Különösen érdekes működés közben megismerkedni az újdonságokkal, amelyek legtöbbje javítja a környezeti, gazdasági vagy társadalmi fenntarthatóságot is, amit az EU erőteljesen támogat.

Forrás: magyarmezogazdasg.hu/fruitecom.it