Back to top

Gregoire szőlőbetakarítógépek az AXIÁL kínálatában

A bortermelés lényege a minőségi szőlő előállítása és helyes kezelése. A termelési folyamat minden szakaszát alaposan meg kell ismerni és érteni, ellenkező esetben a végtermékben, a borban érződik a negatív hatás.

A Gregoire termékfejlesztése arra a szőlészeti ágazatban szerzett 40 éves tapasztalatra épül, amit a különböző éghajlatú területeken és régiókban a világ minden tájáról gyűjtött össze. Ez segítette a Gregoire-t abban, hogy a világ egyik vezető szőlőbetakarítógép-gyártója legyen.

Ma a márka a piac legszélesebb választékát képviseli modelljeivel, melyek bármely szőlőültetvény követelményeinek megfelelnek, de egyedi kihívásokra is specifikálhatók.

A Gregoire kombájnok jól ismertek és elismertek funkcionalitásuk, megbízhatóságuk, magas színvonalú műszaki- és vezetési kényelmük miatt. A minőségellenőrző rendszereik rendkívül megbízhatóvá teszik ezeket a gépeket, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a lehető legjobbat hozza ki a gépből, a szőlőültetvényből és a szőlőből.

Fotó: Gregoire/AXIÁL Kft.

A Magyarországon található mintegy 65 ezer hektár szőlőültetvény az egyik legősibbnek tekinthető a világon. A híres tokaji az egyik legrégebbi borvidék, majdnem 300 éve, 1730-ban regisztrálták.

A magyar borok a világ minden táján nagy népszerűségnek örvendenek.

Az AXIÁL Kft. Magyarország egyik vezető mezőgazdaságigép-forgalmazója. A cég 1991-en jött létre Baján és dinamikus fejlődése a mai napig töretlen. Jelenleg 19 magyarországi telephellyel rendelkezik, ahol több mint 800 munkavállaló szolgálja ki az ügyfelek igényeit, használt és új mezőgazdasági-, építőipari-, anyagmozgató gépekkel, szervizzel, alkatrészekkel. Leányvállalatai révén pénzügyi- és bérleti szolgáltatásokat is kínál partnereinek. A bajai vállalat eltökélt szándéka, hogy korszerű gépekkel támogassa a hazai szőlőtermesztőket, ezért lép együttműködésre a Gregoire céggel.

Fotó: Gregoire/AXIÁL Kft.

A Gregoire története 1946-ig nyúlik vissza, ekkor még szerszámgyártóként volt ismert. 1978-tól fő tevékenysége a traktor vontatta szőlőkombájngyártás, 1989-től foglalkozik önjáró gépek gyártásával is.

Eleinte csak Európában terjeszkedett, de napjainkra már a világ több, mint 32 országában nagy sikereket ért el termékeivel – Ausztráliától Amerikáig.

Székhelye a franciaországi Cognac-ban található, ahol mintegy 200 munkavállalót foglalkoztat. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a Gregoire élen jár a szőlő-betakarítógépek piacán, neve egyet jelent a magas műszaki tartalommal, megbízhatósággal, minőséggel.

Az együttműködés értelmében az AXIÁL Kft. 2021. május 15-től kizárólagos forgalmazója, alkatrész- és szervizellátója a Gregoire szőlő-betakarítógépeknek.

Forrás: 
Gregoire/AXIÁL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Elektromos riadó a paradicsomban

Elektromos jelekkel riasztja a növény többi részét a paradicsom termése hernyófertőzéskor, derült ki egy nemrég végzett vizsgálatból.

Egészséges nassolnivalók az olimpiai szurkoláshoz

Javában tart a XXXII. Nyári Olimpia Tokióban, itthon is sokan figyelik a versenyeket, várják az eredményeket, és persze szurkolnak a magyar sportolóknak. A szurkolás sokunk számára elképzelhetetlen nassolás, „csipegetés” nélkül, még akkor is, ha pontosan tudjuk: ez akár egészségtelen is lehet.

Kóser kertészetet tanulhatnak az SZTE mezőgazdász hallgatói

Tökéletesen illeszkedne az új képzés abba a törekvésbe, amely szerint az SZTE MGK-n funkcionális kertkultúrát kezdenének oktatni. A kereslet már most is megvan: az izraeli piac tonnaszám venné fel a magyar kóser és a kommersz uborkát is.

Szúrós segítőtársak

A gyógynövények között többnek is van tövise vagy tüskéje, ami arra hivatott, hogy megvédje a növényt, ha már helyváltoztatásra, menekülésre nem képes. Ezek a harcias növények is számos hasznos hatóanyagot rejtenek.

Bővített funkciókkal és megújult belső térrel érkezett meg a Steyr második generációs CVT traktorcsaládja

Új fülkekialakítással, átdolgozott formavilággal, újragondolt kezelőszervekkel és fejlett csatlakoztathatósági technológiával a Terrus CVT traktorok új generációja került a STEYR kínálatának csúcsára.

Törzsültetvény régi fajtákból

Háromszázféle régi sváb alma- és körtefajtát őriznek meg a jövő nemzedékeinek a weihenstephan-triesdorfi alkalmazott tudományok egyetem (HSWT) gyümölcstermesztési kísérleti állomásán létrehozott 4000 négyzetméteres ültetvényben.

Augusztus 17-20. között Farmer-Expo Debrecenben

Több kiállító, szakmai és élményprogram várható az idei Farmer-Expón, mint amennyi 2019-ben volt. Tavaly a covid-járvány keresztbe tett a kiállításnak, mégsem maradt el, de idén minden korábbinál nagyobb területen és nagyobb látnivalókkal várja a látogatókat a debreceni kiállítás.

Uniós oltalomban részesült a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj

Az Európai Bizottság augusztus 2-i döntésével a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj elnevezés uniós oltalomban részesült. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként így 73-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar agrártermék földrajzi árujelzők száma: 25 élelmiszer, 38 bor és 10 szeszes ital elnevezése védett az EU területén.

Agrárdigitalizációs fejlesztések a jövő mezőgazdaságáért

Harmadik alkalommal dolgozhatnak együtt piacvezető agrár nagyvállalatokkal hazai agtech startupok, a 2021 szeptemberében induló NAK TechLab inkubációs program keretében. A program az elmúlt két évben több olyan együttműködést is eredményezett, amely meghatározó lehet az agrárium fejlődése szempontjából. A három hónapos inkubátor programba 2021. augusztus 22-ig lehet jelentkezni.

Mérésekre támaszkodnak

Szőlőben ritkán beszélünk öntözésről és fagyvédelemről, ezért volt érdekes az a bemutató, amit a Mikóczy család tatai ültetvényében rendeztek. A 28 hektáros terület nagyobb részét tavaly óta öntözik, és valamilyen fagyvédelmi megoldásra is szükség lenne a területen. Az idén is csak a késői fakadás mentette meg az érzékenyebb fajtákat a tavaszi fagytól.