Back to top

Ön ismeri az Antonio Carraro traktorokat?

Vannak olyan cégek, amelyek a multinacionális vállalatok árnyékában továbbra is kivételes gépeket gyártanak. Ilyenek az Antonio Carraro traktorok, amelyeket talán kevesen ismernek.

Mint a mezőgazdasági gépesítés történetében oly gyakran, az Antonio Carraro vállalat is a szükség és a zsenialitás kombinációjából született. 1910-ben, egy szerény kovácsműhelyben. Giovanni Carraro, az akkor 20 éves kovács, vetőgépeket kezdett gyártani.

Teltek az évek, és a két világháború okozta zűrzavar ellenére a vállalat növekedett.

Csuklós traktor
1960-ban Antonio, az alapító hat fia közül a legfiatalabb, megalapította az Antonio Carraro di Giovanni vállalatot. Ugyanebben az évben készült el az első egytengelyes traktor, a "Scarabeo". (Bogár), amely megszilárdította a vállalat piaci pozícióját, és jelezte a mai napig tartó fejlődés irányát.

Antonio Carraro a 20 és 100 lóerő közötti, négykerék-meghajtású traktorok hiánypótló gyártására összpontosít. Az

AC traktorokat vetésközi vetésre tervezték, és számos egyedi funkcióval felszerelik , és minden egyes traktort az ügyfél igényeihez igazítanak.

A modellek az elülső tengelyes torziós traktoroktól a csuklós traktorokig terjednek, beleértve a megfordítható pilótafülkével és körbejárható vezetőüléssel ellátott modelleket is.

A traktorok rendkívül alacsony tömegközépponttal és kiegyensúlyozott súlyelosztással rendelkeznek, ami a négykerék meghajtással együtt kiváló vezethetőséget eredményez. Az AC traktorokat dicsérik a nehéz körülmények között való munkavégzésre való képességükért és a kezelő biztonságérzetéért, még lejtős terepen is.

Tigrecar 5800

A TRX 5800, egy kompakt, 50 lóerős, többfunkciós traktor fordított hajtással, amely a vállalat legtöbb járművéhez hasonlóan

gyümölcsösökben, szőlőültetvényeken, tereprendezéshez, hóeltakarításhoz és városi közterület karbantartására alkalmas.

A 16 + 16-os mechanikus sebességváltóval felszerelt, rövid tengelytávjának és nagyon kis fordulási sugarának köszönhetően szűk helyeken is jól megállja a helyét. Érdekesség a megfordítható kormányrendszer, amely lehetővé teszi a vezetőülés, beleértve a kormánykereket és a pedálokat is, 180 fokban elforgatható. Ez lehetővé teszi az irányváltást másodpercek alatt.

mach4
Mach 4 R, egy teljesen lánctalpas traktor szokatlan kialakítása. Kis mérete ellenére 3,8 literes turbómotorja 98 lóerőt teljesít.

A Mach 4 közúti használatra engedélyezett, és akár 40 km/h sebességet is elérhet.

A 16/16-os sebességváltó hátramenettel van felszerelve. A traktor a kezelő teljes védelmét biztosító nyomott fülkével vagy fülke nélkül (ebben az esetben forgó munkaállomással rendelkezik) rendelhető.

Tony 10900 SR, egy másik modell, ahol Antonio Carraro mérnökei próbára tették tudásukat. A traktor a korábban tárgyalt egységekkel ellentétben fokozatmentes sebességváltóval rendelkezik, hidrosztatikus hátramenettel. A traktor erőforrása szintén egy 4 hengeres, 98 lóerős Kubota motor. A sebességváltó 4 elektronikusan szabályozott sebességtartományt tartalmaz mind terep-, mind közúti üzemmódban.

TGF10900
TGF 10900 Ergit R, az R sorozat az Antonio Carraro traktorcsalád csúcsát képviseli a teljesítmény, a technológiai fejlődés és a fedélzeti felszereltség tekintetében.

A 16/16-os mechanikus sebességváltó a 98 lóerős Kubota motorral együtt működik, akárcsak elődeiben.

Gyümölcsösökben és szőlőültetvényekben, előtetők alatt, üvegházakban végzett munkákhoz fejlesztették ki. Rendkívül kompakt méreteivel és a kisebb első kerekeknek köszönhetően nagyon kis fordulási sugarával tűnik ki. A motorháztető magassága a legalacsonyabb ebben a kategóriában, 112,5 cm.

Tigrecar 5800 - Olaszországban ezeket a járműveket "motoagricola"-nak nevezik, és rendkívül népszerűek, mint könnyű haszongépjárművek áruszállításra. A Tigrecar 5800 ebbe a kategóriába tartozik. Egy Yamar 4 hengeres, 2,2 literes, 50 lóerős motor hajtja. A jármű különleges jellemzői:

8/8 sebességváltó hátramenettel, melléktengely 540 fordulat/perc.

Az tárcsafékek mellett egy kiegészítő fékrendszerrel is rendelkezhet, amely ideális a lejtőn való megálláshoz.

TRX5800

Forrás: 
farmer.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Uccu bizony, megérett...”

Tizennyolcadik alkalommal szervezték meg az idén a meggynapokat a vajdasági Bácsfekete­hegyen élő magyarok, akik a nehézségek dacára évtizedek óta jeleskednek a meggytermesztésben és -feldolgozásban.

Kiváló búzatermés, szomjazó kapásnövények

A magyar-szerb határtól délre nagyon száraz és meleg volt a nyárelő, ami kedvezett a kalászos gabonák és az olajrepce beérésének és betakarításának – viszont kis híján katasztrofális hatással volt a tavaszi vetésű haszonnövények fejlődésére nézve.

Alázat nélkül nincs eredmény

A magyar mezőgazdaság korosodó társadalmában egyre nagyobb hangsúlyt kap a generációváltás kérdése. Egyes gazdaságokban nincs, aki átvegye a cég vezetését, máshol az utódok mezőgazdasági érdeklődése hiányzik, de akadnak olyan szerencsés családi gazdaságok, ahol gördülékenyen zajlik a generációváltás. Így történt ez a Polyák családnál is, ahol egyértelmű volt, ki veszi át a gazdaság vezetését.

A menetstabilitást is növeli

A mezőgazdasági erőgépek széles körén használt radiál gumiabroncsok zömét műanyag vázszövettel gyártják.

Elektromos riadó a paradicsomban

Elektromos jelekkel riasztja a növény többi részét a paradicsom termése hernyófertőzéskor, derült ki egy nemrég végzett vizsgálatból.

Egészséges nassolnivalók az olimpiai szurkoláshoz

Javában tart a XXXII. Nyári Olimpia Tokióban, itthon is sokan figyelik a versenyeket, várják az eredményeket, és persze szurkolnak a magyar sportolóknak. A szurkolás sokunk számára elképzelhetetlen nassolás, „csipegetés” nélkül, még akkor is, ha pontosan tudjuk: ez akár egészségtelen is lehet.

Kóser kertészetet tanulhatnak az SZTE mezőgazdász hallgatói

Tökéletesen illeszkedne az új képzés abba a törekvésbe, amely szerint az SZTE MGK-n funkcionális kertkultúrát kezdenének oktatni. A kereslet már most is megvan: az izraeli piac tonnaszám venné fel a magyar kóser és a kommersz uborkát is.

Szúrós segítőtársak

A gyógynövények között többnek is van tövise vagy tüskéje, ami arra hivatott, hogy megvédje a növényt, ha már helyváltoztatásra, menekülésre nem képes. Ezek a harcias növények is számos hasznos hatóanyagot rejtenek.

A Solymár Gyöngye az év kenyere

A Hel Pékség Solymár Gyöngye elnevezésű kenyere nyerte meg az idén tizedik alkalommal meghirdetett Szent István Napi Kenyérversenyt. A hírt az augusztus 20-i rendezvényeket beharangozó országos sajtótájékoztatón jelentették be a Parlamentben.

Bővített funkciókkal és megújult belső térrel érkezett meg a Steyr második generációs CVT traktorcsaládja

Új fülkekialakítással, átdolgozott formavilággal, újragondolt kezelőszervekkel és fejlett csatlakoztathatósági technológiával a Terrus CVT traktorok új generációja került a STEYR kínálatának csúcsára.