A gyümölcsök és zöldségek a szívbarát étrend részét képezik, és új kutatások szerint a stressz csökkentésével a mentális egészségre is jótékony hatással lehetnek.
Az ausztráliai Edith Cowan Egyetem kutatóinak tanulmánya a gyümölcs- és zöldségfogyasztás és a felnőttek stressz-szintje közötti kapcsolatot vizsgálta.
Kimutatták, hogy azok, akik több gyümölcsöt és zöldséget ettek, kevésbé voltak stresszesek, mint azok, akik kevesebbet.
Bár nem tudják pontosan, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás hogyan tesz jót a mentális egészségnek, a kutatók szerint eredményeik megerősítik a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend és a mentális jólét közötti kapcsolatot.
A Centers for Disease Control and Prevention szerint a gyümölcs- és zöldségfogyasztás csökkenti számos betegség, köztük a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szívbetegségek és egyes rákos megbetegedések kockázatát.