Back to top

Hacker támadás a húsóriás JBS ellen

A Beef Central magazin beszámolója szerint, a JBS - a világ legnagyobb húsfeldolgozójának - globális informatikai rendszereit nagyszabású kibertámadás érte a hétvégén. A vágási sorok sok helyen már leálltak és további elakadásokra lehet számítani. A cég informatikai részlege világszerte dolgozik a probléma megoldásán.

A JBS USA Holdings, Inc. amerikai élelmiszer-feldolgozó vállalat a világ legnagyobb marha- és sertéshús-feldolgozója. A világon számos helyen jelen van, Európán kívül többek között az Kanadában, Mexikóban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

A támadás már a JBS ausztráliai üzemeiben, Queenslandben, Victoria-ban, Új-Dél-Walesben és Tasmaniában éreztették hatásukat.

A cég ezeken a helyeken a hétfőre tervezett marha- és bárány vágásokat teljesen lemondta. Az észak- és dél-amerikai feldolgozó üzemek hasonlóképpen jártak el.

Illusztráció
Fotó: pixabay.com
Brent Eastwood, a JBS Australia vezérigazgatója, a Beef Centralnak adott nyilatkozatában nem adott tájékoztatást arról, hogy a leállás meddig tarthat Ausztráliában. Jelenleg a vállalatnak fel kell mérnie a kár hatásait és annak jelentőségét.

A Beef Central cikke szerint nincs bizonyíték arra, hogy a támadást állatvédelmi vagy környezetvédelmi aktivizmus motiválta volna.

Az elmúlt hónapokban több kibertámadás is történt más nagyvállalat ellen. A vágóhidak informatikai biztonságára fordított hatalmas kiadások ellenére ez az eset azt példázza, hogy a kibertámadások továbbra is komoly fenyegetést jelentenek a multik és a kisebb vállalatok számára.

A vállalat szerint a feldolgozás lehetetlen az informatikai és internetes rendszerek normál hozzáférése nélkül.

Az informatikai leállás leginkább a húseladásokra és a takarmányozásra vannak hatással, mivel az érkező húsmarhákat nem lehet importálni az informatikai rendszerek hozzáférése nélkül.

MMG Direkt

Hogyan került a Loreáltól (L'oreal-tól) a British Amerikan Tobákkon (British American Tobacco-n) keresztül a BÁSF (BASF) Hungária Kft. Agrárdivíziójához Hajnal Gábor, a cég marketing igazgatója? Hogyan látja vezetőként az agrármultik működését, milyen lehetőségei vannak ma egy kezdő marketinges fiatalnak a globális márkánál? Többek között erről kérdezi Hajnal Gábort és a MATE marketing szakos hallgatóját, Gyarmati Enikőt Práger Ádám, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó marketing és onlineüzletág-vezető.

MMG - Direkt | Milyen az élet az agrármultiknál? | Hajnal Gábor marketing igazgató, BASF

Forrás: 
www.agrarheute.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gazdaközpontú támogatásra van szükség - Új források, új kompromisszumok

Pályázati és uniós források állnak jelenleg a hazai agrárium figyelmének fókuszában, amelyet jelentős mértékben megváltoztat a hazai társfinanszírozás mértékének növelése. A tárca szerint azonban a támogatási rendszer kialakításánál jobban figyelembe kellene venni a gazdák érdekeit.

Állattartás és kézművesség

Előfordul, hogy nem kizárólag nyereségcélú gazdasági tevékenységként műveli valaki a mezőgazdaságot, hanem hagyományőrzésként, mint olyan foglalkozást, amire az elődök tisztelete kötelezi – még úgy is, hogy néha több benne a keserűség, mint az öröm. A bivalytenyésztés ilyen Romániában, Erdélyben.

Kilőtték az utolsó vaddisznót Dániában

Az afrikai sertéspestis elleni megelőző intézkedésként kilőtték az utolsó vaddisznót is Dániában. A 157-es számú állatot Dél-Jütlandon lőtték le.

Újra "lecsap" a Brexit - Sofőrhiány miatt hetente több tonna élelmiszer megy veszendőbe

Angliában a Tesco tette közzé, hogy csaknem 50 tonna élelmiszer kerül a kukába hetente, miközben a szakértők a kamionsofőr hiányra hívják fel a brit kormány figyelmét.

Ne dobd ki, inkább add el olcsóbban - applikáció az élelmiszer-pazarlás ellen

Egy új applikáció lehetőséget kínál a felhasználóknak arra, hogy a kiskereskedőktől alacsonyabb áron vásárolják meg a megmaradt termékeket. A Phenix vállalat alkalmazása Európa több országában már elérhető.

Vajon hús-e a laborhús és mi a helyzet a vegán kolbásszal?

Bár jelen pillanatban a húsok – hagyományos húshelyettesítők – új típusú húshelyettesítők piaca évente 350, 10, illetve 2 millió tonna a világon, mégis az utóbbiakra kivételesen nagy médiafigyelem hárul és befolyásos tőkéscsoportok sokat fektettek ebbe az ágazatba.

Hogyan gazdálkodjunk úgy, hogy az a talajnak is jó legyen?

Vetésforgó alkalmazásáról, szervesanyag-körforgásról, nemzetközi együttműködésben megvalósuló nemesítésről is szó volt azon a keddi rendezvényen, amelyet az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet szervezett. A Szár községben lévő farmon azt is figyelik: mi jó a talajnak.

Nehezen kibírható nyomás a vendéglátósokon – megfizethetetlen munkaerő és alapanyag

A turisták és a személyzet hiánya, a hatalmas bérigények, a magas alapanyagárak, valamint az elviteles ételek áfájának várható növekedése miatt az éttermek nagyon nehéz helyzetben kezdik meg a nyári szezont – mondta az InfoRádióban Kovács László. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a budapesti vendéglátók még nagyobb bajban vannak a külföldi vendégek hiánya miatt.

Gombával a rák ellen

Egy új tanulmány szerint napi 18 gramm gomba elfogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. Akik naponta megesznek két közepes méretű gombát, 45%-kal kisebb eséllyel lesznek rákos betegek, mint a gombát nem fogyasztók. Ez a Pennsylvaniai Egyetemen készült kutatás következtetése, amelyet az Advances in Nut­rition című cikkben publikáltak.

Hogyan segíthet a legeltető marhatartás a globális felmelegedés enyhítésében?

Bizonyos elméletek szerint a szarvasmarhák szennyezik a légkört, mert emésztési folyamataik révén metánt bocsátanak ki. Azonban egy új megközelítés ezt az elméletet igyekszik megcáfolni, ugyanis a szarvasmarhák éppen, hogy segítenek a légköri széndioxid csökkentésében és a klímaváltozás enyhítésében.