Back to top

Egy traktor, amely elnyerte a világ formatervezési díját

A finn Valtra G135 traktor jármű kategóriában formatervezési díjat nyert az iF Design Award-on, amely a világ egyik legrangosabb formatervezési versenye.

A tavaly bemutatott legújabb Valtra G sorozat az egyetlen traktor, amely iF Design Award díjat nyert. A zsűri a G135-öt a kategória legjobb formatervezésű modelljeként dicsérte.

Ez a modell előtte már a Red Dot Design Award 2021 díjat is bezsebelte a terméktervezés kategóriában.

- Azt kell mondanom, hogy az iF Design Award elnyerése - ilyen erős konkurencia mellett - egy

Fotó: https://www.valtra.com
vadonatúj Valtra G135 traktorral igazán lenyűgöző eredmény.

Még soha nem sikerült ugyanannak a gépnek a Red Dot és az iF Design Awardson díjat egyszerre elnyernie, de hogy mindez a Valtra alapításának 70. évfordulóján történt, az kétségtelenül a hab a tortán

- nyilatkozta Kimmo Wihinen, a Valtra formatervezéséért felelős vezetője.

A zsűri a Valtra G135-öt a formatervezés szempontjából különösen innovatív traktornak ítélte. A G sorozat egy kompakt, többfunkciós frontrakodó munkára alkalmas traktor, amely könnyedén kezelhető a feladatok elvégzése közben. Ez a sorozat, amely a kompakt méreteket a funkcionalitással, a teljesítményt, a mozgékonyságot és a modern dizájnt ötvözi. A zsűri a traktor könnyű kezelhetőségét is dicsérte.

- Külön örömünkre szolgált, hogy a zsűri nemcsak a G sorozat sikeres és egyedi formatervezését, hanem a funkcionalitását is dicsérte. Végső soron ezek munkagépek, és valóban nagy hangsúlyt fektetünk a használhatóságra és a hatékonyságra, ami nagy hatással van ügyfeleink mindennapi életére és munkájára is.

Például a nagyon alacsony motorburkolat, a keskeny első váz, a nagy panorámaablak és a könnyen kezelhető műszerfal nem csak dizájn szempontok. Ezek a megfontolások mindenekelőtt hozzájárulnak egy mozgékony, kompakt és hatékony homlokrakodó traktor megalkotásához

- mondja Wihinen, aki kiemelve a tervezés fontosságát.

A díjnyertes traktor megtekinthető a Valtra  virtuális bemutatótermében.

Az iF Design Award nyerteseit 98 vezető formatervezési szakértőből álló nemzetközi zsűri választja ki. Az idei versenyre 52 országból 9509 pályamű érkezett.

Forrás: 
agropolska.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kihirdették az év szaktanácsadóját

Az idei NAK Szántóföldi Napokon kihirdették „Az Év Szaktanácsadója” díj nyerteseit. A pályázatot másodszor hirdette meg az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, elismerve a szaktanácsadók munkáját, akik kiemelkedően szolgálják a mezőgazdasági termelők érdekeit. A díjakat Feldman Zsolt, Győrffy Balázs és Jakab István adták át.

A Horsch bemutatta a 24 méteres gyomirtó boronáját

A Horsch egymás után bővíti a gyomirtó gépeinek palettáját, néhány napja mutatták be a lenyűgöző méretű Cura ST sorozatú gyomírtó borona új verzióját.

Oklevél- és díjátadó a NAK Szántóföldi Napokon

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow kiállításának első napján (06.09.) a nagyszínpadon átadták a pandémia miatt tavaly elmaradt kukorica, búza és repce ajánlati fajtalista okleveleket és díjakat. Az átadás során részt vett többek között Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke is.

Petíció Brüsszelnek a magyar gazdák érdekében

Petícióval fordul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Európai Parlementhez a magyar gazdálkodók érdekében – jelentette be Győrffy Balázs, a NAK elnöke a szervezet, ma kezdődött országos rendezvényén, Mezőfalván. A tavalyi kihagyás után negyedik alkalommal megrendezett Szántóföldi Napokat Áder János köztársasági elnök nyitotta meg.

Vecsés volt az Európa-bajnokságra készülő négyesfogathajtók felkészülésének következő állomása

Nyolc nemzet közel 90 fogathajtója versenyzett június 3. és 6. között Vecsésen. Indultak a szeptemberi budapesti Európa-bajnokságra készülő négyes- és a hollandiai világbajnokságra készülő kettesfogathajtók is.

mAXI-NET 2.0

Megújítja RTK korrekciósjel-szolgáltatását az AXIÁL Kft. A társaság a meglévő technológiát fejlesztette tovább az Európai Űrügynökségtől nyert pályázati támogatással.

Májusi eső aranyat ér...

A díjlovasversenyek történetében egyedülálló eseménynek lehettünk tanúi a szilvásváradi Lipicai Lovasközpont hatalmas lovasstadionjában.

Később is benyújthatók a borászati beruházások kifizetési kérelmei

A koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szigorú intézkedések miatt más nehézségek mellett a borászati gépek, technológiai berendezések szállítása is több esetben csúszott, ezért az Agrárminisztérium egy újabb, későbbi időszakot is kijelölt a borászok számára kifizetési kérelmeik benyújtására.

A Danone díjat nyert az élelmiszer-pazarlás ellen folytatott küzdelmével

A németországi Szövetségi Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Minisztérium „Túl jó a kukába” díjjal ismerte el a Danone online üzletét, melyben olyan termékeket forgalmaz, melyek rövid lejárati idejük miatt már nem kerülhetnek a boltok polcaira.

Csak ott permetez az okos drón, ahol tényleg kell

Paradigmaváltásra lesz szükség a mezőgazdaságban, hallottuk egy hódmezővásárhely-batidai drónos permetezési bemutatón. Ezzel a technikával a földi gépekhez képest jóval takarékosabb a permetszer-felhasználás, de ez nem megy a hatékonyság rovására. A légi eszközök használata jelenleg szabályozás előtt áll.