Back to top

Az egyetlen megoldás az elöregedő agráriumra

Az agrárium területén működő gazdaságok zömét idősebb korosztály irányítja. Ugyanakkor a felgyorsult digitális világ a mezőgazdaságban is megköveteli az új trendek és a másfajta gondolkodásmód beépítését a vezetési stratégiákba.

MMG - Direkt | Ki kinek a főnöke? – Apa és fia a cég élén | az Alfaseed Kft. ügyvezető-tulajdonosai

Ezért a fiatalok alkalmazása közép- és felső vezetői szinten is kiemelten fontos, hiszen a generációváltással megvalósíthatók a modern gazdálkodási és kereskedelmi folyamatok; emellett az agrárium elöregedésére is megoldást nyújt.

Egy cég vezetésében is elérkezik az idő, amikor át kell adni az irányítást a következő generációnak. Ez családon belül sem mindig lehetséges. Nem úgy az Alfaseed Kft.-nél, ahol Fazekas Miklós fiával közösen irányítja a vetőmag-előállító és növénynemesítő cég munkáját. De vajon mikor érkezik el az idő az átadásra, és milyen nehézségei vannak a cégen belüli generációváltásnak? Ezeket a sarkalatos kérdéseket tette fel Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója meghívott vendégeinek az MMG Direkt legújabb adásában.

Kulcs az időzítés

Id. Fazekas Miklós több, mint 18 évet töltött agrárkutatással, elsősorban növénynemesítéssel. Barátja, Lazányi János invitálására csatlakozott a Karcagi Kutatóintézet növénynemesítési osztályához. Később átvette az osztály vezetését, ez idő alatt számos elméleti és gyakorlati növénynemesítési fogást sajátított el.

Elsősorban őszi kalászosokkal foglalkozott, majd tevékenységi köre kiterjedt a cirok és egyéb alternatív növények nemesítésére is.

Ennek eredménye, hogy mára mintegy 25 államilag elismert és regisztrált fajta és hibrid fűződik a nevéhez.

A megszerzett gyakorlatát és lehetőségeit kamatoztatva 2013-ban létrehozta az Alfaseed Kft.-t, amely napjainkra 34 fő foglalkoztatása mellett magas genetikai, fizikai és biológiai minőségű vetőmaggal szolgálja ki partnereit. Új fajtáik és hibridjeik kiváló takarmányminőséget képviselnek, továbbá az egészséges élelmiszerek környezetkímélő és gazdaságos előállításának alappilléreiként számítanak. A cég sikerének mára ifj. Fazekas Miklós is aktív részese, édesapja mellett ügyvezetőként tevékenykedik.

– A cégen belüli biztonságos generációváltásnak kulcsa az időzítés. Csak az eredményezhet sikeres fejlődési pályát mind tulajdonosi, mind pedig gazdasági szinten, ha maga a cég, illetve a két fél (apa és fia) is készen állnak az átadásra - közölte Id. Fazekas Miklós.

– Az átadáshoz azonban elengedhetetlen, hogy az utód már a kezdetekkor érdeklődjön a szakma iránt.

Édesapám 6 évesen már kivitt a szántóföldre és a tenyészkertben is segédkeztem neki. Ez irányt adott a mezőgazdasági pálya felé, és megkérdőjelezhetetlenné vált: édesapám nyomdokaiba lépek - mondta Ifj. Fazekas Miklós.

Mint mondja, az agráregyetem elvégzése után a minél korábbi gyakorlatszerzésre összpontosított, így egy ismert magyar cégnél helyezkedett el kereskedelmi területen. Később, ahogy édesapja cégének tevékenységi köre gyarapodott, rendszeresen részt vett a családi vállalkozás munkálataiban. Most pedig, hogy mindketten ügyvezetők, a feladatkörök eloszlanak. A tapasztalatot a lendületes és innovatív gondolkodásmód egészíti ki, amelynek köszönhetően igazán sikeressé vált az Alfaseed Kft. termelékenysége.

– Mivel több gyakorlattal rendelkezem a növénynemesítésben és vetőmag-előállításban, ezért ezt a területet én vezetem, míg fiam rendkívüli szervezési és kereskedelmi képességeit a gazdasági szegmensben kamatoztatjuk.

Természetesen rendszeresen egyeztetjük a munka menetét, hogy minél sikeresebben és hatékonyabban tudjuk végezni feladatainkat - mondta Id. Fazekas Miklós.

Korosztályok közötti konfliktushelyzet

Ha csak a digitalizációt és az innovációt vesszük alapul, napjainkra egy vállalkozás jövőképében a fiataloknak is szerepet kell kapniuk. Ezt id. Fazekas Miklós is belátta, és az új gondolkodásmód számos ajtót nyitott a vállalkozás számára.

– Úgy gondolom, az Alfaseed Kft.-nél ekkor kezdődött el a generációváltás. Tudomásul kell venni, hogy az ifjúság gondolkodásmódja teljesen más, mint az idősebb korosztályé. De a jövő az övék, így már nekik kell a célt maguk előtt kialakítaniuk.

Némi hezitálás után szabad kezet adtam fiamnak a cég generális kérdéseink döntéshozatalában, én pedig besegítek ezeknek a döntéseknek a végrehajtásában.

Ennek eredményeképpen a fiammal közösen pénzügyi és gazdasági szempontból is jobb eredményeket tudunk felmutatni - tette hozzá Id. Fazekas Miklós.

Azonban nem mindenhol zajlik ilyen zökkenőmentesen a generációváltás. Ifj. Fazekas Miklós a partnerekkel való tárgyalás közben azt látja, több esetben az idősebb generáció tagja ül az asztal túloldalán.

– A generációváltás, különösen az agráriumban, egy kifejezetten hosszú távú folyamat. A döntéshozatalok során számos konfliktushelyzet éppen a korosztályi különbségekből adódik, és ez jelentős kihívást jelent a generációváltásban. A mezőgazdasági családi vállalkozások ezt a nézeteltérést nem mindig merik felvállalni, emiatt előfordul, hogy az utód kihátrál a konfliktushelyzetből, ezzel egyúttal az utódlás, az agráriumban való elhelyezkedés lehetőségéből is - közölte Fazekas Miklós.

Hiányzó munkaerő

Az Alfaseed Kft. nem csak vezetői szinten észlelte a generációváltás problémáját, ezért jelentős fiatalításba kezdett vállalkozásukat illetően.

Id. Fazekas Miklós is úgy érzi, emiatt is itt az ideje háttérbe vonulni, és szakmai tanácsadóként segíteni a fiatalabb kollégákat.

– A fiatalok szeretik a saját bőrükön megtapasztalni a döntéseik következményeit, és sok esetben nem kérik ki a tapasztaltabbak tanácsait. Ez azért probléma, mert a megszerezett tapasztalatot nem tudom továbbadni, pedig ha rugalmasabbak lennének, a tapasztalatból eredő tudás számos területen az előnyükre válhatna. S ha már párhuzamot szeretnénk állítani a korosztályok között: a rugalmatlanság és helytelen kommunikáció az én generációmban is megmutatkozik, éppen a generációváltás területén - fejtette ki Id. Fazekas Miklós.

Ifj. Fazekas Miklós ezt azzal egészítette ki, hogy komoly problémát jelent ágazati szinten a megfelelő munkaerő megtalálása. Mint mondja, kevesen választják a növénynemesítői szakmát, ami a későbbiekben újabb problémát okozhat az ágazatban. – Ettől függetlenül remek csapattal dolgozunk, és igyekszünk a továbbiakban is jól képzett munkaerőt foglalkoztatni.

Közös célunk, hogy tíz év múlva az Alfaseed Kft. által előállított vetőmagok meghatározó termékei legyenek az európai piacnak.

Ehhez a kiváló munkavégzés mellett kellő rugalmasságra is szükség van, amit a szakma egyre inkább megkövetel, tekintettel a folyamatosan változó piaci igényeknek és a klimatikus tényezők átalakulásának.

A Fazekas család következő generációváltása is megoldódni látszik, ugyanis Fazekas Miklós lánya lehet az Alfaseed Kft. következő ügyvezetője.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az emberek keresik a szépet

Az emberek a vírus miatt kialakult nehéz helyzetben sem veszítették el szépérzéküket, ami abban is megnyilvánul, hogy sok virágot ültetnek. A régi és az új fajtákat egyaránt keresik, mert örömüket lelik a kiskerti munkában és az eredményében. Parragi Péter és felesége, Parragi Edina a család nevét viselő kertészet alapítói fogalmaztak ekként.

Az éghajlatváltozás elősegíti a kártevők terjedését

A növénybetegségek és az invazív rovarok már most is óriási - akár 40%-os – kárt okoznak a globális növénytermesztésben, az éves veszteségek értéke megközelíti a 300 milliárd dollárt.

Öntözni márpedig szükséges

A kiterjedt öntözéses gazdálkodás rendkívüli szervezettséget kíván – nem véletlen, hogy ez a művelési forma hívta életre az első államokat. Magyarország első öntözési közösségeit olyan területeken alakították meg, ahol már a múlt században is folyt öntözéses gazdálkodás.

Klímaváltozás: alkalmazkodnak a növények a fölmelegedéshez

Egy biológusokból álló nemzetközi kutatócsoport a növények meleghez való alkalmazkodási folyamatait vizsgálta. Arra próbáltak magyarázatot keresni, hogyan maradnak a növények élettani folyamatai optimálisak a növény számára már nem ideális, túlságosan magas hőmérsékleten

Kína húsimportja csökkent a tavalyi évhez képest

Kína májusban 789 000 tonna húst importált, 3,3%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban - derült ki a vámhatóság hétfőn közzétett adataiból, miután a sertéshús hazai árának zuhanása csökkentette az import iránti keresletet.

Felpezsdül a budapesti árutőzsde

Ünnepélyes csengetéssel indult a Budapesti Értéktőzsde és az Equilor Befektetési Zrt. június 10-ei sajtótájékoztatója, szimbolizálva a tőzsdei árupiac új korszakkezdetét, valamint hogy a hazai tőzsde ismét a magyar és a régiós agrárvilág egyik központi szereplőjévé váljon.

Madarak tucatjai pusztultak el az egérinvázió elleni mérgektől

Madarak tucatjai pusztultak el az egérinvázió elleni mérgektől az ausztráliai Új-Dél-Walesben - írta a The Guardian online kiadása.

Új utakon - sorvezető nélkül

A Kalocsa Térségi Öntözési Közösségeket (KÖK) a hatodik és a hetedik sorszámmal ismerte el márciusban az Agrárminisztérium. KÖK Észak és Dél egységben működik, de két gazdasági társaságban, hogy a fenntartásra elérhető pályázati támogatásokat maximálisan ki tudják használni. Ez a legtöbb taggal rendelkező öntözési közösség Magyarországon.

Növekszik az olasz kiskereskedelmi boreladás

Az olaszországi nagy áruforgalmú kiskereskedelmi csatornákban a boreladások volumenben kifejezve 8,5% -kal, 22 millió literre nőttek 2021 első négy hónapjában. Ugyanebben az időszakban a boreladások értékében 20%-kal növekedtek – derült ki a Vinitaly számára készített kutatásból, amely a pezsgők erős, míg a borok mérsékelt növekedését is kiemelte.

Magas minőség a hegyekből

Dél-Tirol az európai almatermesztés fellegvára, amit azért is nyugodtan kijelenthetünk, mert a termőterület a tengerszint fölött 1000 méterig is fölnyúlik. Hosszú idő alatt alakult ki az ágazat mai, átfogó szervezettsége, amire a sok kis gazdaság miatt nagy szükség van. Az almaipar felépítését, eredményeit és céljait az Interpoma kiállítás első hivatalos kiadványa, az Ipoma alapján foglaljuk össze