Back to top

Brantner – profizmus a szállításban is

Az utóbbi években egyre komolyabb kihívást jelent a mezőgazdaságban a termények és inputanyagok szállítása. A Magtár Kft. a terepen és közúton történő terményfuvarozás megoldásához 2005-től az osztrák Hans Brantner GmbH által gyártott modern mezőgazdasági pótkocsikat kínálja.

A HB BRANTNER céget a második világháború után alapította Hans Brantner Ausztriában. A cég fő profilja kezdettől a mezőgazdasági pótkocsik gyártása. A cég évente több mint 2000 mezőgazdasági pótkocsit gyárt. Ezzel a darabszámmal jelenleg a legnagyobb, kizárólag mezőgazdasági pótkocsikat gyártó vállalat Európában.

A gyártás szinte kizárólag lemez alapanyagból indul ki, nincsenek alvállalkozók, akik a váz vagy a felépítmény egyes előgyártmányait készítenék, így a teljes termelés közvetlen irányítás és minőségbiztosítás mellett folyik.

A beérkezett alapanyagok minőségi ellenőrzése után az alapanyagot lézeres technológiával méretre vágják, majd hidraulikus prések segítségével alakítják ki a megfelelő formájú és méretű darabokat. Ezek után a pótkocsik alvázát, platóját, platóvázát és oldalfalait készítik el az előgyártmányok összehegesztésével. A plató típustól függően 4 vagy 5 mm-es lemezből készül mindössze két darabból, melyeket egyetlen lapos hosszanti varrattal egy hegesztőrobot illeszt össze.

A plató élei lekerekítettek, így az oldalfalak egy vonal mentén zárnak, mellyel teljes magtömítettség érhető el.

Az alváz első sorban a nagyobb kocsik esetében két darab egymással szembe fordított „C” profil összehegesztésével készül, amivel kivételesen nagy hajlító- és csavarószilárdság érhető el. A gyártó egyedülálló módon a rendkívül masszív kialakítású alvázakra 10 év garanciát vállal!

Kompromisszum nélküli minőség a Brantner pótkocsik gyártásában

A pótkocsik fődarabjai egymás után elhelyezkedő munkaállomásokon készülnek. Minden kocsi esetében a felületkezelés és a festés előtt egy előzetes összeszerelés történik, ekkor kerülnek az alvázra a futómű alkatrészei. A pontos illesztések elérése érdekében az oldalfalak zsanérjait és a zárakat csak ekkor hegesztik fel, így érik el a kiemelkedő gyártási pontosságot. Az előszerelés során minden fődarabra rákerül az alvázszám, így a végső összeszerelés során mindig a már korábban egymáshoz illesztett alkatrészeket használják fel.

Az adott kocsihoz tartozó specifikációs lap és a munkalap, az összes állomáson végigkíséri a terméket, így minden munkafolyamat követhető és ellenőrizhető.

A BRANTNER cég úgy döntött, hogy a felületkezeléshez és alapozáshoz a Henkel cég ACC 866 eljárását alkalmazza. Ennek során a pótkocsik összes alkatrésze egy többszörös mártásos folyamaton megy keresztül, amivel teljes felület és üregvédelmet kap.

A HB BRANTNER több évtizedes munkával mára egy olyan széles termékpalettát és opciós listát alakított ki, aminek köszönhetően minden ügyfél össze tudja állítani az igényeinek és az üzemi körülményeknek megfelelő változatot.

A futómű kialakítása lehet:

 • egytengelyes,
 • kéttengelyes,
 • egy- és kéttengelyes emelve billentő,
 • háromtengelyes,
 • négytengelyes,
 • tandem,
 • tridem

A felépítmények lehetnek:

 • hagyományos- többtagú, profillemezből hegesztve
 • siló felépítmény
 • konténeres építésű (Stabilator)
 • teknős
 • teknős- letolófalas.

A szolnoki Magtár Kft. 16 éve forgalmazza a BRANTNER termékeit. Az elmúlt évek során eladott pótkocsik bebizonyították, hogy még a nehéz, magyarországi körülmények között, nagyüzemi folyamatos használat mellett is kiválóan helytállnak, speciális igényeknek is megfelelnek.

Szezonális AKCIÓ!

A MAGTÁR Kft. a BRANTNER cég pótkocsi portfóliójából a legnépszerűbb típusokat 2021. június-július hónapokban jelentős jelentős kedvezménnyel kínálja. Keresse a 15, 18, 20, 24 tonnás össztömegű kivitelek között az Ön szakmai elvárásainak leginkább megfelelő modellt! (x)

Készleten lévő Brantner pótkocsik

Kapcsolat

 

Forrás: 
Magtár Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Milyenek lesznek a jövő traktorai?

A mezőgazdasági traktorok fejlesztési irányának prizmáján áttekintve azt kell mondani, hogy a jövő traktorai teljesen mások lesznek mint a maiak, de vajon milyenek?

Ipari drónokkal foglalkozó cégbe száll be az MIB Invest Group

Új tulajdonossal bővült az ABZ Drone (Agrobot Kft). A Szekeres István által tulajdonolt MIB Invest Group jelentős részesedést vásárolt az ipari drónok, drónszoftverek kereskedelmével, szakszervizzel és drónpilótaképző tanfolyamokkal foglalkozó cégben.

Új támogatás nyílik az agráripari technológiai fejlesztések érdekében

A Budapest Bank Budapest Business Live sorozatának online konferenciáját június 8-án tartották, ahol ismertették azokat a támogatásokat, amelyek az agrárium modernizációjának és nemzetközi versenyképességének növelését célozzák. Kiemelendő a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása, ami új lehetőséget ad a legmodernebb agráripari technológiák fejlesztésére.

Kihirdették az év szaktanácsadóját

Az idei NAK Szántóföldi Napokon kihirdették „Az Év Szaktanácsadója” díj nyerteseit. A pályázatot másodszor hirdette meg az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, elismerve a szaktanácsadók munkáját, akik kiemelkedően szolgálják a mezőgazdasági termelők érdekeit. A díjakat Feldman Zsolt, Győrffy Balázs és Jakab István adták át.

Több mint húszezren vettek részt a NAK szántóföldi napokon

Rekordlétszámú, több mint 20 ezer látogató vett részt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által 2021. június 9-10-én megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva agrárszakmai kiállításon. A koronavírus-járvány miatti egy év kényszerű kihagyás után nyílt újra lehetőség az ország legnagyobb szántóföldi kiállításának megszervezésére – a látogatószám pedig minden várakozást felülmúlt.

Mezőgazdasági pályázatfigyelő

Mi jelent meg, és mi módosult? Milyen határidőkre érdemes odafigyelni? Pályázati információ egyszerűen, egy helyen.

A Horsch bemutatta a 24 méteres gyomirtó boronáját

A Horsch egymás után bővíti a gyomirtó gépeinek palettáját, néhány napja mutatták be a lenyűgöző méretű Cura ST sorozatú gyomírtó borona új verzióját.

Kedvezőbbek az aranykalászos gazdaképzés feltételei

Az új szabályozás alapján nem kell jogosítvánnyal rendelkezni az aranykalászos gazdatanfolyam elvégzéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter kedden az MTI-nek.

Mindent a falvakért!

Annak ellenére, hogy úgy tűnik, a koronavírus-járvány miatt idén elmarad Szerbiában a népszámlálás, és emiatt az elemzésekben csak a 2011-es összeírás adataira tudunk támaszkodni, mind többen mondják ki hangosan a nyugat-balkáni országban, hogy sürgősen tenni kell valamit, mert a helyzet tarthatatlan. Az utolsó népszámlálás adatai szerint 10 év alatt 5 százalékkal csökkent az ország népessége.

Ha a teheneket megkérdezzük, ők a robotot választják – Fejőrobotok Rétalap-Balogtagon

A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. az ország egyik legjelentősebb szarvasmarhatartással foglalkozó vállalkozása. Három telephelyen több, mint 2600 szarvasmarhát tartanak. 2017-től a Biokontroll Hungária Kft-vel együttműködve ökológiailag ellenőrzött biotejet állítanak elő. Az általuk megtermelt 27 millió kg nyers tej országosan kiemelkedő teljesítmény.