Back to top

Kulcsot adunk a nyugalmához

Amikor egy termelő megvásárol egy gépet, jószerével nem arra gondol, hogy egy „dísztárgyat” vásárolt, hanem, hogy egy - a gazdálkodásába illeszthető - munkaeszközt, melyet biztonságban és hatékonyan kíván használni.

Mit jelent ez a kulcs?

A mindenre kiterjedő releváns tudást.

A KITE Zrt. ehhez kíván hozzájárulni az oktatási rendszerével, mellyel nem csak a gazdálkodóknak szeretne segítséget nyújtani az okszerű és releváns döntések meghozatalában, hanem a kollégáit is a legkorszerűbb információkkal látja el annak érdekében, hogy mindenben a termelők segítségére lehessenek.

Segítünk, hogy sikeres legyen a géphasználat

A szakemberek és gépkezelők számára szervezett gyakorlati oktatások keretében sajátíthatják el a KITE Zrt.-től megvásárolt mezőgazdasági gépek professzionális szintű kezeléséhez szükséges ismereteket. Minden esetben típusspecifikusan kerülnek ismertetésre az egyes berendezések, valamint a hozzájuk tartozó innovatív megoldások (JDLinkTM, Expert Alert, stb.).

A képzés keretein belül a szakemberek teljes körűen megismerhetik az általuk használt gép kezelését, hogy a megvásárolt prémium termékekben rejlő többlet tudást megfelelően ki tudják használni, illetve naprakész tudást kapjanak a nagy értékű gépekhez.

Azok számára is van egy jó hírük, akik speciális gépekkel rendelkeznek. Igény szerint számukra egyedi oktatásokat tudnak szervezni az adott gépről.

Az alábbiakban tekintsék meg Pongrácz István partnerünkkel a témában készített riportunkat:

Kulcsot adunk a nyugalmához

 

Szántóföldi bemutatók

A személyes találkozás értéke a mindennapi életünkben folyamatosan felértékelődik. A gazdasági életben sincs ez másként, hiszen a tapasztalatokon alapuló tudás átadása a kézzel fogható eredmények bemutatásával és megismerésével lesz teljes.

Így amint lehetőségük van ismét megnyitják a kapuikat és szeretettel várják a termelő partnereiket a tőlük már jól megszokott eszmecserére a szabad levegőn.

Növényvédelmi és precíziós szakemberek képzése

A hagyományok szerint a KITE Zrt. a Debreceni Egyetem Kancellária Továbbképzési Központtal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamrával együttműködve, szervez továbbképzéseket a partnergazdaságok növényvédelmi szakmérnökei részére. A képzés a mérnök-továbbképzés rendszerébe illeszkedik, melyről a résztvevők továbbképzési tanúsítványt kapnak.

A kapott tanúsítványt a felsőfokú növényvédelmi szakemberek, annak ötévente esedékes meghosszabbításához is felhasználhatják, melyet a megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság elfogad.

A növényvédelmi továbbképzés tematikája a Magyar Mérnöki és Növényorvosi Kamara által előírtak szerint kerül összeállításra. A továbbképzés mellett, immáron negyedik éve 2017-ben került megrendezésre a KITE Zrt. első precíziós gazdálkodási képzése, mely a legújabb precíziós ismereteket tárja a résztvevők elé.

A KITE Zrt. a precíziós oktatás egyik központja

2019-től a KITE Zrt. Innovációs Központja a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként működik és a nagy múltú intézmény hallgatóinak segít eligazodni a digitális megoldások (nem is annyira bonyolult) útvesztőiben.

A középiskoláktól az egyetemig biztosít lehetőséget a fejlődésre

Duális képzéseikkel és gyakorlati lehetőségeikkel már a szakközépiskolákban felhívják a diákok figyelmét arra, hogy milyen lehetőségeik vannak a KITE Zrt.-vel karöltve. A fiatalok így az iskolai tanítás mellett a gyakorlatban is szerezhetnek olyan tudást, mellyel felvértezve könnyebben nézhetnek szembe a majdani munkaerőpiaci elvárásokkal, de természetesen a KITE kötelékeiben is biztosítanak számukra lehetőséget.

Szakembereik képzése a hathatós segítségért

A KITE Zrt. számára a legfontosabb küldetés az, hogy a magyar mezőgazdasági termelésbe a legmodernebb technológiát adaptálja. Ezért tartja kiemelten fontosnak a kollégái folyamatos belső képzését, mellyel a legújabb ismereteket sajátíthatják el és adhatják tovább a partnereiknek legyen az műszaki, agronómiai, vagy digitális információ.

Amennyiben termékeinkkel, szolgáltatásainkkal kapcsolatban további információkra van szüksége, kérjük, keresse kollégáinkat, akik egyedi ajánlatokkal készséggel állnak rendelkezésére.

Önhöz legközelebbi értékesítőink elérhetőségéről  ide kattintva tájékozódhat. Keressen minket bizalommal! (x)

 

Forrás: 
KITE Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A klímaváltozás hatása

Nagyszabású nemzetközi tudományos tanulmányt készít a FAO az éghajlatváltozás növényi kártevőkre gyakorolt hatásáról a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és az ökoszisztémákban. Az átfogó tanulmány megjelentetését Finnország kezdeményezte és támogatta.

Hazánkban is megjelent a paradicsom barna termés-ráncosodás vírus

A paradicsomot és paprikát károsító paradicsom barna termés-ráncosodás vírus (ToBRFV) rendkívül könnyen terjedő, jelentős veszteséget okozó, veszélyes károsító. 2018 óta Európa számos országában teret hódított, és idén egy Csongrád-Csanád és egy Győr-Moson-Sopron megyei termelőnél is igazolta a jelenlétét a Nébih laboratóriuma.

Az emberek vidéken maradását segíti a dohánytermesztés

A dohánytermesztést érintő piaci változások és támogatások, a növényvédőszer-kivonások, valamint a MADOSZ-on belül nemrégiben lezajlott tisztújítás kapcsán ültünk asztalhoz Kenyeres Sándorral, a MADOSZ elnökével.

Precízió és digitalizáció a szántóföldi gazdálkodásban

Az elmúlt évtizedben a KITE Zrt. elébe ment mindannak, ami a következő évtized után az Európai Unióban a gazdákra vár. Június 1-jén Nádudvaron, 3-án Dalmandon, 9-én pedig Mezőfalván rendhagyó bemutatón vázolták, hogy a több oldalról szorongatott mezőgazdálkodásnak szerintük mi jelenti a kiutat.

Egyesíti az előnyöket

Az amerikai pot in pot (konténer a konténerben) faiskolai termesztési rendszer egyesíti a szabadföldi és a konténeres termesztés előnyeit. A módszer lényege, hogy két konténer süllyesztenek a talajba, az egyik az úgynevezett állandó, a másik pedig a növényt tartalmazó termesztőcserép.

Minél többet dolgozunk, annál többet takarítunk meg – precíziós növénytermesztés Mezőhegyesen

Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-nél még 2018-ban kezdték el a precíziós növénytermesztés előkészítését. A hároméves programban elkészültek a minden eddiginél részletesebb talajtérképeik, és meghatározták azokat az úgynevezett menedzsmentzónákat, amelyek a gazdálkodásuk alapját képezik.

A digitalizáció a mezőgazdaság zöld átállásának kulcsa

A mezőgazdaság egyik legkomolyabb kihívása a generációváltás. Miután a gazdálkodás komoly és hosszútávú elköteleződést igényel, a fiatalok számára a legmodernebb technológiákat bemutatva vonzóvá kell tenni a mezőgazdasági szakmát - mondta a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát (ECPA) beharangozó sajtótájékoztatón Juhász Anikó.

Kínában high-tech üvegházakkal küzdenek a koronavírus okozta élelmiszerhiánnyal

Kína legnépesebb városa, Sanghaj mellett fekvő Chongming-szigeten a munkások paradicsomot és uborkát szednek és csomagolnak egy üvegházban, amelyet egy holland vállalat üzemeltet. A több mint három futballpálya hosszú és két emelet magas létesítmény havonta akár 120 tonna cseresznyeparadicsomot is képes termelni.

Rengeteg munka, magas foglalkoztatás, kelendő termény - hogy áll a hazai dohánytermesztés?

A dohányágazatban a tavalyi év koránt sem volt kedvező a termelőknek, ami egyrészt a palántanevelés időszakában az időjárás kiszámíthatatlanságából fakadt, emellett a pandémia okozta munkaerőhiányt is megsínylette az ágazat. Az idei év kilátásairól, a palántanevelésről és az ágazat helyzetéről Kenyeres Sándor, a tisztújítás során a MADOSZ frissen választott elnöke számolt be lapunknak.

Starterek: jobban induló gyökeresedés

Kicsit mindenki fellélegzett, hiszen a tavalyi online esemény után idén már a hetedik Terepszemle – napraforgó és kukorica bemutatóra hívta a gazdákat a Kwizda Agro. Hiányoztak a személyes benyomások és az együttlét, a tapasztalatcsere. Ennek is köszönhető, hogy a cég felsőnánai Terepszemle Farmjára nagyon sokan látogattak ki.