Back to top

xarvio™ CONNECT – Új eszköz a gépterminálok közti gyors, biztonságos és zökkenőmentes adatcseréhez

A BASF Digital Farming GmbH bemutatja a xarvio™ CONNECT elnevezésű új, hordozható hardvereszközt, amely a xarvio FIELD MANAGER és a gépterminálok közötti gyors, biztonságos és zökkenőmentes adatcserét segíti elő. Az innovatív megoldást Ausztria, Franciaország, Németország, Magyarország, Lengyelország, Ukrajna és az Egyesült Királyság területén kiválasztott gazdálkodók próbálják ki.

Könnyen és még kényelmesebben használható, valamint teljes körű dokumentációt biztosít

A xarvio CONNECT SIM-kártya és mobiltelefon-hálózat segítségével zárt kommunikációs láncot hoz létre a xarvio FIELD MANAGER alkalmazással. Kényelmesen és könnyen használható: a gazdálkodók egyszerűen létrehoznak egy feladatot a xarvio FIELD MANAGER alkalmazásban, például vetést vagy trágyázást, majd vezeték nélküli kapcsolat segítségével exportálják a xarvio CONNECT készülékre.

A szántóföldre kiérve a xarvio CONNECT készüléket csatlakoztatják valamelyik gépterminál USB-portjához, majd a készüléket másolási üzemmódba kapcsolva a feladatátvitel folyamata automatikusan elindul.

Nincs szükség ISOBUS-ra vagy CANbus-integrációra. Az átvitt fájlok percek alatt feltöltődnek, és elkezdődhet azfeladat végrehajtása.

Egy adott feladat elvégzése után a terminál navigációját használva egyszerűen exportálhatóak az aktuális térképek a csatlakoztatott xarvio CONNECT készülékre. Az USB kábel kihúzásával vagy a terminál kikapcsolásával a készülék átviteli módra fog váltani és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül megosztja az exportált térképeket a xarvio FIELD MANAGER alkalmazással. Ez biztosítja a kiválasztott mezők és zónák feladatainak dokumentálását. A gazdálkodók és a tanácsadók ezekkel az információkkal értékelhetik a gépek teljesítményét, a növényeket és a szántóföldi körülményeket, valamint lehetőségük van a kijuttatások minőségének és hatékonyságának nyomonkövetésére illetve egyszerű dokumentálására,ami növeli az átláthatóságot és javítja az általános minőség-ellenőrzést.

Illusztráció

„Fő prioritásunk, hogy kényelmesebbé és produktívabbá tegyük a gazdálkodást. A xarvio CONNECT azzal segíti ennek elérését, hogy innovatív, hordozható hardvermegoldással ötvözi piacvezető, növénytermesztést optimalizáló platformunkat, a xarvio FIELD MANAGER-t.

Az új eszköz időt takarít meg a gazdálkodók számára, miközben csökkenti a hibalehetőségeket, mivel a gépterminál integrálása gyors, egyszerű és nincs szükség USB-meghajtóra”

– összegez Denis Khomich, a BASF Digital Farming digitális gazdálkodás mérnöki osztályának vezetője.

A xarvio CONNECT eszközről itt talál további információkat, és akár magát a terméket is kipróbálhatja.

Forrás: 
BASF Hungária Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az év traktorát is hozzák Bábolnára

Egyebek mellett két MASSEY FERGUSON újdonsággal, FARMTECH pótkocsikkal, trágyaszóróval és precíziós kijuttatásra alkalmas KERTITOX permetező géppel érkezik a Bábolnai Gazdanapokra az Agro-Alfa Kft. szeptember 9-11-én.

Pötréte, a kertészeti robotika fellegvára

Majdnem egy év után találkoztak újra személyesen a díszkertész szakma szereplői, ezúttal a Zala megyei Pötrétén, a Hári Díszfaiskola és a Hári Tech Kft. startup vállalkozás telephelyén.

A szójások egyesülete tagokat toboroz

Legutóbb egy Mezőkövesden tartott szántóföldi gépbemutatón hallottunk arról, hogy a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület szakmaközi szervezetté való alakulását készítik elő, így tagokat toboroznak. Fontos tudni, hogy a fehérjenövények után járó EU-s támogatások alapfeltétele lesz a szakmaközi szervezeti tagság.

Idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és a magyar gazdaságot is támogatjuk – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Vegyes minőségű búza termett Tolnában

Meghaladja a hat tonnát az őszi búza termésátlaga Tolna megyében, ami a tavalyi átlagnál magasabb, de elmarad a korábbi évek mennyiségétől - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei elnöke az MTI-vel.

Drágulnak az élelmiszerárak

A Takarékbank július 28-án megtartotta szokásos negyedéves AgrárTrend Index elemzői háttérbeszélgetését. A hitelintézet adatai alapján tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az indexértékek kismértékben megint emelkedtek a második negyedévben. A piaci szereplők helyzete főként a baromfi, a szőlő-bor és a szántóföldi növénytermesztés termékpályákon javult.

Változó klíma, változó vetőmagok

A változó éghajlati körülményekhez a haszonnövényeknek is alkalmazkodniuk kell – ez azonban nem megy egyik napról, a másikra. Egy új hibrid előállítása eltart egy évtizedig is. Kérdés tehát, hogy a magyar vetőmagtermesztés hogyan tud megfelelni az európai zöld megállapodás, illetve a klímaváltozás okozta kihívásoknak az elkövetkező hét-tíz évben.

Törpe görögdinnye üvegházban?

Egy belgiumi paradicsomtermesztő üvegházban érdekes ötlettel álltak elő: görögdinnyét kezdtek termeszteni hidropóniás technológiával.

Napenergiával működő takarmányozó robot

Közösen fejlesztett napenergiát hasznosító elektromos takarmányozó robotot a Lemmer Fullwood az osztrák Hetwin céggel.

Befejeződött az aratás Békés megyében

Befejeződött az aratás Békés megyében, az őszi árpa- és az őszi búzatermés felülmúlta a várakozásokat, az őszi káposztarepce felvásárlási ára pedig rekordot ért el.