0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Már lehet spárga- és gyógynövény-ültetvény telepítésre pályázni

A Nébih szakemberei összegyűjtötték az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatásra megjelent Széchenyi 2020 pályázat benyújtásához a spárga- és gyógynövény szaporítóanyagokról és igazolásokról szóló legfontosabb tudnivalókat, a teljesség igénye nélkül.

Az összeállításban a szakértők olyan praktikus információkat emeltek ki, mint például, a spárga telepítéséhez kizárólag ellenőrzött szaporítóanyag használható fel és a telepítendő fajtának szerepelnie kell a Nemzeti Fajtajegyzékben vagy az Európai Unió valamely tagállamának fajtajegyzékében.

A gyógynövények tekintetében meghatározott tőszámú/sortávú ültetvények telepítéséhez adható támogatás.

Továbbá, hogy a gyógynövényeknek egy nagyon kis része tartozik csak a zöldség rendelet hatálya alá. Mindössze azon gyógynövény fajokra és fajtáira terjed ki, amelyek megtalálhatók a Zöldség-, Gyógy- és Fűszernövények Nemzeti Fajtajegyzék 2020 című kiadványban.

A teljes cikk a szaporító és ültetvényanyag oldalon olvasható.

A Nébih szeretné felhíni a pályázók figyelmét, hogy az összeállításban közölt értelmezés tájékoztató jellegű és elsődleges célja a segítségnyújtás. Azt, hogy a csatolt iratok megfelelőek-e, minden esetben a pályázat elbírálója dönti el.

Forrás: Nébih