0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hallgatótoborzó képviseletet nyitott a MATE Ghánában

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatói toborzóirodát nyitott Ghána fővárosában, Accrában. A MATE toborzóiroda megnyitásával az afrikai és ghánai fiatalok beiskolázási tevékenysége még inkább megélénkülhet, hozzásegítve ezzel a felsőoktatási intézményt nemzetköziesítési törekvéseinek eléréséhez.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képviseletében az Intézmény rektora 2021. június 17-én nyitotta meg Ghána fővárosában, Accrában azt a hallgatói toborzóközpontot, amelynek célja a fiatalok felvételi eljárásának helyi szintű segítése. A tanácsadói központ megnyitóján jelen voltak többek között a MATE jogelőd intézményeinek egykori hallgatói, Szabó András, Magyarország Accrai Nagykövete, valamint Dr. Lawrence Tetteh, aki szintén Magyarországon végezte tanulmányait, jelenleg a magyar ösztöndíjasok nemzetközi referense Ghánában. A tanácsadóirodát Priscilla Korley, a MATE egykori hallgatója vezeti és koordinálja az Egyetem Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központjával együtt.

„A MATE számára kiemelten fontos a nemzetköziesítés, jelenleg 102 országból vannak hallgatóink – ez összesen 1994 hallgatót jelent – közülük 323 fő afrikai fiatal.

Ez idáig 42 hallgató érkezett Ghánából, bízunk benne, hogy a toborzóirodán keresztül gyorsabban, könnyebben meg tudjuk szólítani a fiatalokat, a MATE által kitűzött 20%-os nemzetközi hallgatói arány eléréséhez az új ghánai hallgatók is hozzájárulnak majd” – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitó kapcsán Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor.

Az intézmény rektora ghánai tartózkodása során látogatást tett az agrárminiszternél, valamint alkalma volt a Council for Scientific and Industrial Research (CSIR) kutatóintézet főigazgatójával egyeztetni, a MATE jogelőd intézményével megkezdett, kutatócsere programról és mintafarm projektekről.

A gödöllői székhelyű felsőoktatási intézmény már nem első alkalommal nyit az afrikai kontinens felé,

ugyanis 2021. február 22-én a Pécsi Tudományegyetem vezetésével, a Debreceni Egyetemmel és az International Business Schoollal közösen hasonló toborzóirodát nyitott Nairobiban, Kenya fővárosában.

A ghánai toborzóiroda átadásával – a kenyai és kelet-afrikai régió után – a beiskolázási tevékenység Afrika északnyugati térségében is folytatódhat, segítve ezzel még több nemzetközi hallgató bevonását a hazai felsőoktatási rendszerbe, növelve annak minőségét és versenyképességét.

Forrás: MATE