0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bemutatjuk Mártit, az Egererdő új virtuális kolléganőjét!

Gyöngyi és Szilvi gőzmozdonyok után egy új „kolléganő” is erősíti a kisvasút csapatát, az EGERERDŐ Zrt.-nél. Márti nem jármű, de nem is egy hús-vér ember, hanem egy chatelő robot, aki a virtuális utastájékoztatásban segíti munkánkat, nem máshol, mint a Mátravasúton.

A vasút nevével összecsengő női névre, Mártira rákeresve a facebook közösségi oldalon, vagy a Messenger alkalmazásban, egy kedves női arc jelenik meg. A gyakori kérdések megválaszolása mellett, jól ismeri a Mátravasút múltját, pályaszakaszait, járműveit, de természetesen az aktuális díjszabásban és menetrendben is naprakész.

A chatbot ötlete a Mátravasutat kedvelő baráti kör tagjainak fejéből pattant ki.

A fiatalok más nagy cégek példáját követve, 2020 október óta fejlesztik, tanítják a virtuális profilt, hogy minél hasznosabb és a nap 24 órájában elérhető segítsége legyen a kedves utasoknak.

Kérik a kisvasút barátokat, hogy tetszikeljék, majd teszteljék velük Mártit! Ha jól beválik a fejlesztés, a Szilvásváradi és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton is hasonló virtuális asszisztensek fognak munkába állni.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.